Eetdagboek week 44 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week weer de heerlijke macaroni met corned beef, ideaal daar kunnen wij 2 dagen van eten en ik heb zelfs nog een bakje ingevroren. Mijn ouders hadden nog erwtensoep in de vriezer zitten die ze hadden gekregen daar hebben wij nog heerlijk van gesmuld met de nieuwe kruidencrème van Albert Heijn. Ik ben Vrijdagavond met vriendinnen wezen eten bij een vriendin thuis en we aten lasagne!


Maandag 26-10-20:
Een AGV-tje vandaag. Aardappels, groente en vlees. Ik kookte aardappels in de micro cook van Tupperware, ijsbergsla met een gekookt eitje en deze heerlijke gemarineerde kipfilet met gembersap van Gonow. Deze drink ik nog steeds elke dag samen met het kurkumasap. Ik heb er echt baat bij, zo fijn. In deze blog lees je er alles over.


Dinsdag 27-10-20:
Mijn ouders hadden nog erwtensoep in de vriezer, deze mocht ik hebben. Ideaal ik heb hem even opgewarmd, een afbakstokbroodje erbij warm gemaakt en de heerlijke plantaardige kruidencrème erbij geserveerd. Lekker makkelijk maaltje hoor. En toch gezond.


Woensdag 28-10-20 & Donderdag 29-10-20:
Vanavond aten we macaroni met corned beef. Ideaal daar kunnen we altijd 2 dagen van eten. Super makkelijk om te maken.

Kijk nou eens hoe leuk, mijn moeder zag mij in de Vriendin staan. Super leuk! Ik lees altijd als eerste de column van Robert ten Brink, jij ook?


Vrijdag 30-10-20:
Een vriendin was jarig geweest en eindelijk konden we dat vieren met een gezellig etentje. Ik had carpaccio met frietjes. Wat was dit een heerlijke avond met afstand en veel wijntjes hihi. 


Zaterdag 31-10-20:
Vanmiddag zijn we lekker even bij de Moerputten in Den Bosch wezen wandelen, wauw wat een mooi stukje natuur daar zeg. Daar gaan we zeker vaker heen.

We aten vanavond weer onze lievelings lasagne, we eten niet veel meer uit pakjes en zakjes. Alleen deze lasagne moet ik altijd wel maken van mijn man. Ik vind hem zelf ook erg lekker, ik maak hem dan met lactosearme melk. En zelfgeraspte harde Hollandse kaas. Wat komkommer en sla erbij en aanvallen maar! Ik nam er nu een herfstbiertje bij van Grolsch, deze was 0.0 en zat bij onze bestelling van de Jumbo. Echt verrassend lekker.


Zondag 01-11-20:
Het is vandaag Happy world vegan day. Ik kreeg een Never Bean So Happy pakket in samenwerking met Hak & HappylifePR.

En daarom heb ik wat heerlijks gemaakt voor de lunch. Een lekker mini ciabatta broodje met linzen, tomaatjes, komkommer, rucola en een heerlijke dressing. Hier alvast een kladje, binnenkort komt dit heerlijke recept op de site. En jongens, dit is de eerste keer in mijn leven dat ik linzen heb gegeten. En ik vond ze echt lekker, ik had verwacht dat er een veel sterkere smaak aan zou zitten. En ze zijn ook nog eens super gezond en lief voor onze planeet. 🌱

1 afbak ciabattina (Jumbo)
2 eetlepels tahin
2 cherrytomaatjes in vieren gesneden
3 handjes linzen Hak
1/4 komkommer in blokjes gesneden
2 flinke handjes rucola
handje pijnboompitten
1 eetlepel bieslook fijn gesneden
Dressing:
2 eetlepels Alpro Go On Naturel
1 theelepel rijstsiroop Bio Today
1 theelepel Skinny dipping Green Gypsy spices

– Bak de ciabattina af in de oven zoals beschreven staat op de verpakking. Snij door de midden.
– Smeer de tahin op beide helften.
– Beleg met alle groente.
– Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar met een lepel.
– Giet de dressing over de broodjes.
– Garneer met de bieslook en de pijnboompitten.




’s Avonds aten we deze heerlijke vegetarische risotto van Tiffskitchen. Zo ontzettend lekker. En ik had de Parmezaanse kaas vervangen door edelgistvlokken. Dus ik heb vandaag ook een dagje geen vlees gegeten. En ik miste het totaal niet. Binnenkort ga ik hem voor jullie uitwerken.