Go now gember-en kurkumasap en shots

Ken jij deze 100% biologische sappen al van Go Now? Ze zijn een boost voor je immuunsysteem. Je kunt het sap heel eenvoudig mixen met een kop thee, (bruisend) water of vruchtensappen. En wat dacht jij van een snelle shot om de dag mee te beginnen? Een echte powerboost!
Deze producten leerde ik kennen op de Gezondheidsbeurs in Utrecht waar ik met mijn schoonzusje beide sap en shot smaken gember en kurkuma proefde. Ik was gelijk om omdat ik erg benieuwd was naar de werking van gember en kurkuma.

go now

We kochten een proefpakket van 4 stuks op de gezondheidsbeurs. En dit was echt een schot in de roos. Ik heb niet alleen een lactose-intolerantie ik heb ook last van een prikkelbare darm. Daarvoor volg ik in lichte mate het fodmapdieet en let ik vooral op de fructose. Fodmap’s zijn koolhydraten die slecht of niet opgenomen worden in de dunne darm. Daardoor komen ze in de dikke darm terecht. Bacteriën in de dikke darm breken de fodmap’s vervolgens snel en in grote hoeveelheden af. Dit heet fermenteren. Hierbij kan gas vrijkomen waardoor symptomen zoals een opgeblazen gevoel en winderigheid kunnen ontstaan. Symptomen zoals diarree of een verstoorde stoelgang ontstaan doordat er meer vocht wordt aangetrokken in de dunne en dikke darm. Lang niet iedereen is even gevoelig voor fodmap’s maar ik weet uit ervaring dat veel mensen met een lactose-intolerantie ook daar gevoelig voor zijn en ook nog steeds vage klachten naast de lactose-intolerantie houden terwijl ze geen lactose meer eten.


Gember & Kurkuma:
Eerst wil ik jullie wat meer uitleggen over de werking van gember en kurkuma. Vanaf 2014 werd gember en kurkuma steeds populairder. Meer mensen raakten geïnteresseerd in gember en kurkuma vanwege de geneeskrachtige werking. Het zou onder andere goed zijn tegen hoofdpijn en slapeloosheid, een ontstekingsremmende werking hebben en zorgen voor een gezonde spijsvertering. En een goede spijsvertering is heel erg belangrijk, lees deze blog eens.


Go now:
Go Now is een merk van Now Organic. Dit is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in biologische gember, kurkuma en mandarijnen. Now Organic is in 2006 opgericht door Rob van Baal. “Ik ben in 1998 naar China geëmigreerd om daar de taal en cultuur te leren kennen.” aldus Rob. Hij deed daar acht jaar lang ervaring op in de biologische sector via een Nederlands bedrijf dat actief is in China. Vervolgens richtte hij Now Organic op. Weer acht jaar later, in 2014, is Now inmiddels volledig gespecialiseerd in de biologische gemberteelt en heeft het zijn eigen packstation voor de opslag en verwerking van verse gember. “Wij maken onze gembersap in Nederland. Van Kroatië tot aan Lapland verkopen wij inmiddels gembersap voor blends: van gezondheidsdrankjes tot aan gemberbier.” aldus compagnon Hans Versteegh. Hans doet de verkoop vanuit Aalsmeer, Nederland. In 2018 lanceert Now Organic zijn eigen merk: Go Now. Go Now richt zich direct op de consument en verkoopt ook rechtstreeks aan bijvoorbeeld horecabedrijven en sportscholen. Go Now merkte dat de vraag naar hun producten toenam. Echter wilden zij zichzelf onderscheiden door een gebruiksvriendelijk product te leveren. Zo ontstond het idee om de gember en kurkuma te persen tot sap! Ze ontwierpen twee varianten sappen: ‘Ready to Mix’ en ‘Ready to Drink’.

Ready to mix:
Deze lijn bestaat uit pure gembersap en pure kurkumasap. De naam zegt het eigenlijk al. Deze sappen zijn bedoeld om te mixen met bijvoorbeeld: thee, water, smoothies, vruchtensappen of maaltijden. De pure gembersap is verkrijgbaar in 200ml en 750ml flessen en de pure kurkumasap enkel in 200ml.

Ready to Drink:
Deze variant is een mix van gember- of kurkumasap en mandarijnensap. De gember mix bestaat voor 80% uit gembersap en 20% mandarijnensap. Dit is de perfecte combinatie voor een gezonde gembershot. De kurkuma variant bestaat voor 15% uit kurkumasap en 85% uit mandarijnensap. Deze shots behouden hun pittige en krachtige smaak door de juiste hoeveelheid gember- en kurkumasap maar zijn toch direct drinkbaar door de fruitige smaak van de mandarijnen. Kortom een gezonde shot voor ieder moment van de dag!

go now


Het proces:
Now Organic importeert de verse gember uit Dalian, China. Het heeft in meer dan vijftien jaar ervaring een breed netwerk opgebouwd bestaande uit boeren en leveranciers. De gemberwortels worden met de hand gerooid. Vervolgens gaat de gember naar onze eigen gember opslag- en verwerkingsfabriek in Dalian. Hier wordt de gemberwortel volledig automatisch gewassen en gedroogd. De verwerkte gember wordt vervolgens per vrachtschip naar Nederland geëxporteerd. In Nederland wordt de gember verwerkt tot sap. Dit gebeurt in een fabriek die is gespecialiseerd in het maken van sap uit groente en fruit. In dit proces wordt de gember eerst fijn gehakt tot een soort puree. Vervolgens gaat deze puree door een industriële sapmaker. Deze draait rond waardoor de sap en het pulp van elkaar worden gescheiden.

De pure gember- en mandarijnensap worden in de juiste verhouding gemixed en vervolgens afgevuld in flesjes. De laatste stap in het proces is het etiketteren en sealen in een tray van 12 flesjes.
De verse kurkuma komt uit Peru. Deze wordt lokaal gekocht en net als de gembersap geperst afgevuld in Nederland.

go now


Conclusie:
Omdat ik zo enthousiast was, en mede volgers met mij die reageerde op mijn stories op mijn social media heb ik Go Now benaderd. En ze reageerden enthousiast en stuurde een grote doos vol met de verschillende soorten drankjes op, en natuurlijk heb ik ook een paar flesjes uitgedeeld aan familie en vrienden die ze nu ook volop aan het testen zijn.

Ik knap er van op, ik merk echt verschil wanneer ik de drankjes niet drink en wanneer wel. Ik heb meer energie, mijn dipjes na het eten zijn zo goed als verdwenen en mijn darmflora is er zo goed van op geknapt. Ik heb weer veel meer energie, zo fijn. Ik ben ook zelf aan de slag gegaan om ze te maken, ik gebruikte kurkuma en mandarijnen en pureerde deze fijn met de staafmixer maar er bleven altijd stukjes in zitten. En met gember had ik dat ook. Daarom vind ik de sapjes zo fijn, geen gedoe en zonder stukjes en ze zijn na opening drie weken gekoeld houdbaar. En ook nu ik op vakantie ben heb ik ze ingepakt en meegenomen. Zo fijn om weer meer te kunnen genieten van eten. Als je je hierin herkent zou ik ze zeker aanraden. Je kunt al een proefpakketje van €8,95 bestellen met de vier verschillende soorten. En als je het bevalt kun je ook grote flessen bestellen van de smaak gember. Je kunt ze ook los bij Bol.com bestellen.

Ik ben enorm fan van de sappen, deze kun je mixen door je thee, vruchtensappen en (bruisend) water. Omdat ik ook regelmatig last heb van blaasontstekingen drink ik elke dag een glaasje cranberrysap en daardoor meng ik dan een scheutje gember- of kurkumasap. En zo begin ik mijn dag. Met de lunch doe ik een scheutje gember-of kurkumasap in een glas water of in een kop thee. Binnenkort laat ik je wat zoete en hartige recepten zien waar je sapjes ook heel goed ik kunt verwerken. De smaak van de shots zijn even wennen, ze zijn best krachtig. Maar omdat ik een makkelijke drinker ben heb ik ze zo achterover geslagen haha. En je went aan de pittige smaak van beide en het kost je geen moeite. Je schenkt het in een glaasje en drinken maar en dat kan op ieder moment van de dag!


Hopelijk vond je het weer een leuke review, en heb je met veel plezier deze blog gelezen. Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije producten. En heb je zelf een lactosevrij product ontdekt? Laat het me dan weten, zodat ik het met de rest kan delen.