Lactosevrij roomijs met de ijsmachine

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Heerlijk lactosevrij roomijs, wij genieten ervan! Ik had dit recept al eerder eens gedeeld, maar helaas was deze verloren gegaan. Dus het werd hoog tijd om dit heerlijke ijs nog eens te maken. Dat was geen straf hoor. Het is ook helemaal niet moeilijk en ik wilde heel graag zelf ook meegenieten van een bolletje lactosevrij ijs tijdens de Paasdagen. Vandaar dat ik aan de slag ben gegaan. Dit recept zat erbij in een handig receptenboekje, en dit vinden wij het lekkerste ijs!

Ik gebruik al ruim 3 jaar deze fantastische roomijsmachine van Domo (link staat onderaan dit recept). Het is een simpele ijsmachine, maar als je kijkt naar prijs en kwaliteit dan is dit een prima koop. Je moet er alleen wel aandenken om de speciale kom minstens 24 uur van te voren in te vriezen. Je kunt niet zo plotseling even ijs gaan maken. Dat vind ik het enige nadeel.

Je kunt ook zonder ijsmachine lactosevrij ijs maken, die hoop ik dit jaar ook nog met jullie te delen. Dan gebruiken ze gecondenseerde melk. En in ons geval kunnen we die vervangen door gecondenseerde kokosmelk. Ik ben daar ook ontzettend benieuwd naar! Maar als je een ijsmachine hebt moet je dit ijs zeker eens proberen! Het is verrukkelijk!

*Fructosearm: Dit recept is niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd35 minuten

 400 ml lactosearme melk MinusL/ Arla lactofree/ Campina/ Melkuni
 150 g suiker
 200 ml lactosearme slagroom MinusL
 3 eierdooiers
 snufje zout

1

Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimig mengsel.

2

Voeg vervolgens beetje bij beetje de lactosearme melk en de lactosearme slagroom toe.

3

Verwarm het geheel langzaam tot het kookpunt, maar laat het niet koken. Als het schuim steviger wordt, komt de gele crème naar boven.

4

Neem het mengsel van het vuur, en laat het afkoelen. En zet het daarna minstens 4 uur in de koelkast.

5

Giet het daarna in de ijsmachine door de vulopening in de deksel.

6

Laat de ijsmachine ongeveer 30-40 minuten draaien tot het de gewenste dikte heeft bereikt.

7

Schep het over in een bakje en zet het in de diepvries zodat het nog iets kan opstijven.

8

En zo heb je zelf een heerlijke bak lactosevrij ijs gemaakt. Heerlijk die smaak!

9


Domo ijsmachine 
Domo - roomijs (warme bereiding)

Ingredienten

 400 ml lactosearme melk MinusL/ Arla lactofree/ Campina/ Melkuni
 150 g suiker
 200 ml lactosearme slagroom MinusL
 3 eierdooiers
 snufje zout

Stappen

1

Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimig mengsel.

2

Voeg vervolgens beetje bij beetje de lactosearme melk en de lactosearme slagroom toe.

3

Verwarm het geheel langzaam tot het kookpunt, maar laat het niet koken. Als het schuim steviger wordt, komt de gele crème naar boven.

4

Neem het mengsel van het vuur, en laat het afkoelen. En zet het daarna minstens 4 uur in de koelkast.

5

Giet het daarna in de ijsmachine door de vulopening in de deksel.

6

Laat de ijsmachine ongeveer 30-40 minuten draaien tot het de gewenste dikte heeft bereikt.

7

Schep het over in een bakje en zet het in de diepvries zodat het nog iets kan opstijven.

8

En zo heb je zelf een heerlijke bak lactosevrij ijs gemaakt. Heerlijk die smaak!

9

Lactosevrij roomijs met de ijsmachine