Eetdagboek week 25 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. We aten deze week weer eens de koolvis in sojasaus dat was zolang geleden. En een lekkere curry, die naar mijn zin nog niet perfect was dus deze komt binnenkort nog een keer op tafel. En we hebben 2 avonden met vrienden gegeten, heerlijk weekend!

Maandag 15-06-20:
Vanvond maakte ik de aardappelpartjes uit de oven weer. Daarbij kookte ik nog een restje bloemkool uit de diepvries, ik had nog een beetje zelgemaakte lactosevrije satésaus over van het weekend. En ik heb er frikandellen bij gebakken in een laagje olijfolie in de koekenpan. Ik had niet veel soeps meer aan vlees in de vriezer in liggen dus besloot ik maar een paar frikandellen te bakken. 


Dinsdag 16-06-20:
Sinds ik de micro cook van tupperware in de kringloop voor een prikkie gescoord heb kook ik veel sneller wat aardappeltjes in de magnetron. In een kleine 10 minuten tijd he je al gekookte aardappels. Daarbij maakte ik de allerlekkerste koolvis in sojasaus weer. Dat was weer veel te lang geleden, ik heb wat snijboontjes toegevoegd en dat was een echte aanrader.


Woensdag 17-06-20:
Oelalala, ik maakte een heerlijke lactosevrije groene curry met de kruiden van Euroma. Ik heb alleen mijn kokosmelk met de kokosroom uit blik gescheiden, de volgende keer gebruik een pakje. Dat is veel makkelijker. Dus deze wordt nog vervolgt. Hij was wel super lekker, maar ik zag bij iemand dat hij nog romiger kan. Dus dat gaan we de volgende keer proberen. De kokosroom heb ik stijf geklopt met de garde, en deze komt binnenkort weer online.


Donderdag 18-06-20:
Vanmiddag ben ik gezellig even met mijn schoonzusje onverwachts wezen wandelen. Ik wilde eerst orzo maken met deze biefstukreepjes maar het is toch friet geworden omdat het wat later was toen we thuis kwamen. Eigenlijk ook veel lekkerder hahah. En mijn schoonzusje had nog andijvie liggen, daar heb ik een heerlijke salade van gemaakt met honing mosterd dressing.


Vrijdag 19-06-20:
Vanavond zijn vrienden pizzaretjes komen eten. Dat was zolang geleden, mmmm! Vooraf had ik stokbroodjes gebakken. Doorgesneden en dan besprenkeld met olijfolie en kruiden. En hup weer de oven in. Ik gebruikte dit recept maar dan had ik als topping zelfgemaakte tapenade gemaakt. Daarna heb ik het deeg in de broodbakmachine gemaakt, zo fijn. Je gooit er alles in en hij doet het werk voor je, het rijst ook zo goed. En je kunt in deze blog lezen hoe ik te werk ging met de pizzarette.

We zaten heerlijk buiten, en toen vielen er een paar spatjes regen, we durfden het niet aan en zijn toch naar binnen verhuisd. Achteraf was het maar een kleine bui en hadden we niet naar binnen hoeven te gaan. Maar ja dat weet je van te voren niet hè.
Als toetje maakte ik de Limoncello kwarktaart van Dr. Oetker en deze hebben we ook heerlijk buiten op gegeten. Deze komt binnenkort online. Ik maakte hem in een vierkante vorm zo kon ik er leuke vierkantje stukjes uit snijden.
Daarna hebben we nog een paar potjes kolonisten gespeeld, het leukste spel wat er is! Ook al heb ik deze avond niet gewonnen hihi.


Zaterdag 20-06-20:
Vanavond gingen we met vrienden eten bij mijn vriendin. Het was een Italiaanse avond en iedereen maakte wat lekkers. Ik maakte wederom bruschetta’s met tapenade (die ik gister gemaakt had) en lactosevrije groene pesto. Wauw, kijk eens hoe mooi mijn vriendin de tafels gedekt had, een plaatje hè? Ik ben zo jaloers op het mooie servies.


Vooraf aten we een heerlijke verse tomatensoep.

Het hoofdgerecht was risotto, tomaat en mozzarella, biefstuk met een Italiaanse dressing en een heerlijke Italiaanse salade met feta. Ik heb mijn lactasepilletjes in genomen. Mmm, wat was het verrukkelijk!!

En als toetje maakte ik lactosevrije tiramisu met amaretto en een tiramisu met limoncello en zwarte bessen (deze komt binnenkort online). Ik had 2 proefpakketjes van de lactase drops bij Disolut besteld. 2 ml voor €2,-. Ik was daar zo benieuwd naar. Ik kan altijd moeilijk aan lactosevrije mascarpone komen dus ik dacht dan ga ik het zo eens proberen, je roert het er 24 van te voren door. En daarna kan je het eten. Ik heb nergens last gehad zo fijn. Aanrader, jullie reageerden er ook massaal op via social media. Dus binnenkort zal ik hier ook weer een leuke blog over schrijven.

We hebben de avond afgesloten in de tuin met een vuurtje! Een heerlijke avond.


Zondag 21-06-20:
Vandaag was het Vaderdag en we zijn ’s avonds bij mijn schoonouders Grieks wezen eten. Dit hadden ze besteld bij Odyssey ll in Geldermalsen. Zo ontzettend lekker, ik had nummer 80 de mousaka. Ik nam ook vanavond mijn lactasepilltjes in. En mijn schoonmoeder had er nog een lekkere salade bij gemaakt. En als toetje een rijpe cantaloupe meloen, mmm zo lekker!