Eetdagboek week 41 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week zelfgemaakt stoofvlees, een heerlijke gele curry met kipfilet met de kruiden van Green Gypsy spices en wat dacht je van zelfgemaakte sushi? Vanwege de hele situatie rondom corona maken wij het thuis nog iets gezelliger. We gaan veel wandelen en fietsen en maken heel veel lekkers thuis. Net ietsjes uitgebreider als normaal deze week. Nu komt voor mij ook weer een iets rustigere tijd aan met werk, dus ik hoop ook weer wat meer tijd aan de website te kunnen besteden.


Maandag 05-10-20:
Jaaaa je ziet het goed, onze week begon goed met lekker eten. De frietjes heb ik wel in de airfryer gebakken hoor, gister aten we ze al uit de frietpan en uit de airfryer is toch wel iets gezonder. Dit recept van stoofvlees is voor 4 personen, zo kunnen wij er 2 dagen van eten. Ideaal toch? En zoooo ontzettend lekker. Binnenkort komt hij online. Het bier bestelde ik trouwens online bij Albert Heijn.


Dinsdag 06-10-20:
Het potje gele curry kruiden stond te branden in mijn keukenkastje, ik wilde hier zo graag mee aan de slag. Eindelijk heb ik een lekker recept bedacht en ben ik de keuken in gedoken. Ik heb wat spekjes toegevoegd voor extra bite. Mmm, zo lekker. Ik had nog wat over dat heb ik de volgende dag tijdens de lunch opgegeten. Het recept maakte ik weer voor Green Gypsy. Hier vind je alle recepten die je kunt maken met hun kruiden. Echte aanrader.


Woensdag 07-10-20:
Mmm, Rebecca had me weer een lekker recept opgestuurd. Deze aardappelschotel met sperziebonen uit de koekenpan. Super makkelijk en ontzettend lekker, ik hoop het binnenkort uit te werken en je zult hem vast vaker tegen komen in een nieuw eetdagboek. Want dit gaan we zeker vaker eten. Ook hier voegde ik spekjes aan toe en een half blikje tomatenpuree.


Donderdag 08-10-20:
Dit recept heb ik een tijdje geleden van een vriendin gekregen, en dit is zo’n heerlijk hoofdgerecht. We hebben er weer van gesmuld, het recept voor deze opgerolde pasta vind je hier. Ik had nu Parmezaanse kaas en de Mozzarella van Galbani lactosevrij gebruikt en de basilicum er na de oven pas overheen gestrooid.


Vrijdag 09-10-20:
Oh my, deze meer dan verrukkelijke peanutbutter bliss balls maakte ik uit het GRATIS ebook; Proteïne bommetjes waar je wél opgewonden van raakt. Deze kun je voor niks bestellen bij Green Gypsy, je moet hem wel even afrekenen maar uiteindelijk hoef je niks te betalen. Mmm, aanrader. Deze staat bomvol recepten met de nieuwe sportmixen. Chocolade en pindakaas zijn zo’n goede combinatie, die gaat nooit vervelen. Ik wilde deze foto toch even delen in mijn eetdagboek, soms ik vind ik moeilijk om toch lekker te snacken maar dan zonder suiker. Dit recept bewijst maar weer eens dat het zeker kan en het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Gauw bestellen dat boek dus.

Dit is een groen soepje ja dat zie je goed, vol vitamines en super gezond voor je lijf. Ik maakte deze lactosevrije andijviesoep weer eens. Voeg lekker een flinke scheut lactosevrije kookroom toen serveer er een stokbroodje bij met bijvoorbeeld zelfgemaakte tapenade.


De tapenade kun je ook bij de borrel serveren op een lekker geroosterd stokbroodje uit de oven met een glaasje wijn erbij. Mmm! Ik heb nu een eetlepel pizzakruiden van Green Gypsy aan de tapenade toegevoegd en dat was ontzettend lekker.


Zaterdag 10-10-20:
Vandaag kon ik mooi werken tot half3. Onze zoon was opgehaald door mijn schoonouders, dus wij konden onze eigen gang gaan. Ik heb de kas met planten winterklaar gemaakt. Zo’n lekker gevoel zo voor het weekend. En toen ik binnen kwam ben ik aan de slag gegaan om weer eens een keer sushi te maken. Deze keer is het weer ontzettend goed gelukt. Oefening baart kunst zeggen ze toch altijd. Dat gaat met sushi maken helemaal op. Ik had alleen niet zoveel ingrediënten gebruikt; gerookte zalm, krokante kipschnitzel, en groente. Maar we hebben er heerlijk van gesmuld, maar de volgende keer voeg ik toch weer eens garnalen of ei toe. Dan heb je iets meer variatie. Het is altijd een flinke klus, maar wel heel leuk. Ik had de sushimaker weer tevoorschijn getoverd. Ideaal ding. Maar de volgende keer maak ik de sushi toch denk ik weer gewoon met bamboemat. Binnenkort schrijf ik er een blogje over en kun je er alles over lezen.


Zondag 11-10-20:
Ik had geen zin om lang in de keuken te staan deze keer, dus ik haalde gehakt uit de vriezer. En ik toverde een de zak van Hak uit mijn keukenkastjes haha. De burritoschotel stond vanavond op de planning, en ik kan je vertellen niet alleen met wraps zijn deze erg lekker ook met taco’s. We hebben echt weer even zitten smullen en het stond al in een klein kwartiertje op tafel. Ideaal toch? Ik heb zelf kaas geraspt van een blok belegen kaas (suiker en koolhydraten op 0) en ik heb er nog wat chilisaus overheen gedaan, zonder suiker van verstegen. En wat veldsla erbij en smullen maar.