Simply V – Plantaardige kruidenspread

Hou jij ook zo van smeersels voor op een toastje? Wij in ieder geval wel, ik maak ze zelf nog weleens. Maar kant en klaar in de supermarkt kopen is natuurlijk ook hartstikke fijn. Probeer deze kruidenspread eens. Het is een plantaardige roomkaas met kruiden op basis van amandelen. Dus het is vegan en ook lactosevrij. Lees deze blog eens als je hier meer over wilt lezen.

Deze spread is heerlijk voor op een boterham of toastje, maar ook zeer geschikt als roomvervanger in gerechten. Ideaal dus met een lactose-intolerantie. Deze is volledig lactosevrij. Probeer naast deze kruiden-versie ook eens de naturel variant. Deze kon ik helaas niet in de Plus vinden maar online is hij wel te koop, o.a. bij Veggiedeli.nl.
Kijk eens bij Veann.com bij welke dichtstbijzijnde supermarkt jij hem kan scoren. Vul je postcode in en het komt zo tevoorschijn. Ideaal. Helaas was hij mij in de buurt niet te koop en moest in naar Den Bosch. Maar toen we daar toch in de buurt waren zijn we gelijk even langs de Plus gereden.

Ingrediënten: Amandelpasta (85%) (water, 20% amandelen), kokosnootolie, kruiden, specerijen, zout, verdikkingsmiddel: johannesbroodpitmeel, voedingszuur: citroenzuur.
Bevat: Amandelen, kan sporen van andere noten bevatten.
Prijs: €3,29
Waar te koop?: Plus supermarkt, Jumbo of online bij Veggiedeli.nl

Wat ik ervan vond?:
Veann benaderde me op instagram en vroeg me of ik deze spread wilde proberen. Ze stuurde me een adres van een Plus supermarkt in de buurt. Helaas stond ik de eerste keer bij de verkeerde Plus haha, dat was mijn eigen domme fout iets met geen richtingsgevoel hebben en de verkeerde Plus aan geklikt te hebben op Google Maps. Zo jammer dat niet alle winkelketens met de dezelfde naam hetzelfde aanbod hebben, dat is met geen één supermarkt zo volgens mij. Want er zit bij ons dichtbij een Plus en een Jumbo in de buurt maar die verkoopt deze spread niet. Maar we waren toch in Den Bosch dus zijn we er gelijk even langs gereden. Kon ik ook gelijk de Arla lactofree kaas kopen en Ehrmann High Protein Caramel kwam ik ook nog tegen.

En jawel hoor! Daar lagen ze in het schap. Ik heb gelijk 2 bakjes meegenomen. Het heeft ook een hele aangename verpakking vind ik. Ziet er lekker en vrolijk uit. Je krijgt er al zin in wanneer je ze in je handen hebt. Thuis heb ik natuurlijk gelijk een dikke laag op een afbak pistolet gesmeerd. Ik was zo benieuwd, en hij is goed gekeurd hoor. Heerlijk is die, die kruiden erdoor zijn zo lekker. In het weekend at ik de spread op crackertjes met tomaat. Mmm, genieten.

De prijs ligt wel hoger dan normale roomkaas, maar het is gemaakt van amandelen en die zijn prijzig. Ik heb het er zeker voor over, maar ik zal hem niet iedere week in huis halen. Maar voor het weekend is het wel fijn om deze in je koelkast te hebben staan. Ik wil er binnenkort ook nog een lekker recept mee maken dus hou het in de gaten.

Hopelijk vond je het weer een leuke blog. Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije producten. En heb je zelf een lactosevrij product ontdekt? Laat het me dan weten, zodat ik het met de rest kan delen.