Eetdagboek week 4 2021- Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week het aardappelpanntje met spekjes weer eens, en ik marineerde kipfilet in een verrukkelijke marinade. En wat dacht je van ons familierecept? We hebben ook nog eens 2 keer eten gehaald deze week en ik maakte een grote pan met erwtensoep met bacontosti’s.

Maandag 25-01-2021:
We hadden nog krootjes (bieten) in de vriezer zitten. Dus ik had lekker speklappen zelf gekruid met de kruiden van sportkruiden Green Gypsy en een snufje zout. Wat aardappeltjes gekookt en voila wij hadden een heerlijk maaltje zo op de Maandagavond. 


Dinsdag 26-01-2021:
Ik maakte weer eens het verrukkelijke recept van Rebecca ‘Aardappelpannetje met sperziebonen’. Dat moet je echt eens proberen. Daarbij bakte ik krokantie kipschnitzels. Let op ze zijn niet allemaal lactosevrij, deze keer kocht ik ze bij Jumbo.


Woensdag 27-01-2021:
Mijn vader en zoontje waren gister jarig geweest, voor mijn zoontje heb ik het allemaal in kleine etappes over de gehele week gevierd. Zo was hij toch nog een beetje jarig, ik had een heerlijke zelfgemaakte lactosevrije slagroomtaart gemaakt. Ik heb er alleen geen goede foto van geschoten. En ’s avonds hebben we frietjes gegeten bij mijn ouders. Ik had er een frikandel bij besteld.


Donderdag 28-01-2021:
Ik had nog een beetje van het aardappelpannetje van Dinsdag over, daarbij had ik kipfilet in een heerlijke marinade gezet met wederom de kruiden van Green gypsy, tomatenpuree, sojasaus en meer! Dit recept komt binnenkort bij hun online. Ik vind het nog steeds zo leuk om met hun kruiden aan de slag te gaan. Het zijn heerlijke kruiden en passen bij een gezonde leeftstijl en ook heel goed bij een lactose-intolerantie. In een kleine handomdraai zet je wat lekkers op tafel.Vrijdag  29-01-2021:
Ik had weer eens zin in ons familierecept. Deze heerlijke gele macaroni met smac. Ik had er wat lente-uitjes en lactosevrije mozzarella (AH) aan toegevoegd. Mmm, het was weer smullen geblazen. Het is niet heel bijzonder en het is ook super simpel om klaar te maken, mijn man is er ook niet zo dol op. Maar ik en mijn zoontje hebben er weer heerlijk van gesmuld. De rest wat ik over had heb ik aan mijn ouders gegeven. 


Zaterdag 30-01-2021:
Vanavond hebben we chinees gehaald en dat hebben we bij mijn schoonouders op gegeten. Mmm, heerlijk weer een keer, dat was weer veel te lang geleden. Vraag altijd bij je chinees na wat lactosevrij is. Ik had nasi met satésaus. Op zijn tijd kunnen wij daar zo van genieten. Ik had ook een loempia op mijn bord leggen, maar die heb ik niet op. Die vond ik niet lekker, mijn man besteld meestal Vietnamese maar dat was nu mis gegaan haha.


Zondag 31-01-2021:
Vanmorgen hebben we ook nog een heel klein feestje gevierd voor onze zoon. En ik maakte een heerlijke pan met erwtensoep en mijn man maakte tosti’s met extra belegen kaas en bacon. Mmm, die waren zo lekker! Een keer wat anders ik zag het recept op ah.nl.


’s Avonds hadden we niet zoveel honger maar meer trek in iets lekkers. Dus heb ik wat lekkere hapjes op tafel gezet, dat hoort toch een beetje bij de Zondag vinden wij. De oude kaas salade van Johma heb ik geprobeerd en daar schrijf ik binnenkort een blogje over. Ik heb er wel last van gehad maar of het nou door de lactose komt dat betwijfel ik, want ik kan wel heel goed tegen oude kaas. En ik had een poll gemaakt op instagram, meer dan de helft kon deze ook niet verdragen. Wordt vervolgt. De haverspread van Albert Heijn was sowieso lactosevrij en als echt havergek vond ik hem heerlijk.