Ristorante pizza’s lactose-en glutenvrij review

Genieten van de krokante, dunne Ristorante pizza’s van Dr. Oetker kan nu ook lactose- en glutenvrij! De smaken Ristorante Mozzarella en Ristorante Salami zijn verkrijgbaar in een lactose- en glutenvrije variant en hebben de vertrouwde Ristorante kwaliteit en smaak. De pizza’s zijn herkenbaar aan het glutenvrije keurmerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en voldoen daarmee aan de veiligste norm, de zogeheten AOECS-norm. Naast glutenvrij zijn de pizza’s ook lactosevrij. En dat betekend dat het product nog 0,01 gram lactose op 100 gram pizza bevat. Zo kunnen nog meer pizzaliefhebbers genieten van Ristorante!

Ristorante pizza’s zijn gemaakt voor liefhebbers van echte Italiaanse pizza. Het geheim van Ristorante zit vooral in de dunne bodem. Ook bij de lactose- en glutenvrije varianten is de bodem goudbruin en krokant. Daar is uitgebreid product- en consumentenonderzoek aan voorafgegaan.

‘Ristorante Lactose- en glutenvrij smaakt zoals bij de Italiaan,’ aldus pizzaliefhebbers.


Ristorante Lactose- en glutenvrij salami:
Heerlijke malse salami en echte kaas, verfijnd met zorgvuldig geselecteerde kruiden en specerijen. Natuurlijk op de krokante, dunne bodem van Ristorante. Geniet met Ristorante Gluten- en Lactosevrij! Ristorante Gluten- en Lactosevrij Salame is herkenbaar aan het glutenvrije keurmerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en voldoet daarmee aan de veiligste norm, de zogeheten AOECS-norm.
Tip: jouw Ristorante Pizza smaakt nog beter als je de boven- en onderwarmte functie van de oven gebruikt.
Ingrediënten: 24% gezeefde tomaten, 15% KAAS (MOZARELLA, EDAMMER), rijstmeel, 12% salami (varkensvlees, spek, zout, specerijen, dextrose, uipoeder, knoflookpoeder, specerijenextracten, antioxidant (extract van rozemarijn), stabilisator (natriumnitriet), rook), water, aardappelzetmeel, aardappelvlokken, erwten eiwit, raapzaadolie, bakkersgist, suiker, zout, verdikkingsmiddelen (hydroxypropylmethylcellulose, xanthaangom), olijfolie extra vergine, emulgatoren (melkzuurester van mono- en diglyceriden uit vetzuren uit levensmiddelen, azijnzuurester van mono- en diglyceriden uit vetzuren uit levensmiddelen), gemodificeerd zetmeel, oregano, glucosestroop, specerijen, melkeiwitten, knoflook, dextrose. Bevat melk. Lactosegehalte 0,01g/100g.
Waar te koop?: Jumbo/ Albert Heijn/ Plus.
Prijs: €3,65/ €3,69/Ristorante Lactose- en glutenvrij mozzarella:
De combinatie van echte Mozzarella, Edammer kaas, zongerijpte tomaten en een verleidelijke mix van kruiden en specerijen maken de Ristorante Mozzarella Gluten- en Lactosevrij onweerstaanbaar lekker. Deze pizza is niet alleen gluten- en lactosevrij, maar ook geschikt voor vegetariërs. Ristorante Gluten- en Lactosevrij Mozzarella is herkenbaar aan het glutenvrije keurmerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en voldoet daarmee aan de veiligste norm, de zogeheten AOECS-norm.
Tip: jouw Ristorante Pizza smaakt nog beter als je de boven- en onderwarmte functie van de oven gebruikt.
Ingrediënten: 21% gezeefde tomaten, 19% mozzarella kaas, rijstmeel, water, aardappelzetmeel, 7,8% cherrytomaten, edammer kaas, aardappelvlokken, raapzaadolie, erwten eiwit, gist, suiker, basilicum, kruiden, zout, verdikkingsmiddelen (hydroxypropylmethylcellulose, xanthaangom), olijfolie extra vergine, emulgatoren (mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met melkzuur, mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met azijnzuur, mono- en diglyceriden van vetzuren), gemodificeerd zetmeel, glucosestroop, knoflook, melkeiwitten, specerijen, citroensap, dextrose. Bevat melk. Lactosegehalte <0,01 g/ 100 g.
Waar te koop?: Jumbo/ Albert Heijn/ Plus.
Prijs: €3,47/€3,69/Verwarring waarom de pizza’s lactosevrij zijn:

Ik kreeg een tijdje geleden de vraag van een volger waarom deze pizza’s nou lactosevrij zijn? En ik dacht huh, ik heb ze eerder gedeeld in mijn overzicht met lactosevrije producten dus ik wist zeker dat ze geen lactose zouden bevatten. Maar waarom die vraag? Ik heb de ingrediëntenlijst even opgezocht. Het werd me ook duidelijk, er stond gewoon mozzarella tussen en sommige sites zelfs melkpoeder. Ik heb ze gemaild met de vraag hoe het nu precies zit.

En dit was het antwoord:
Graag laten wij u weten dat de kazen op deze pizza een dusdanig laag lactosegehalte bevatten dat wij lactosevrij mogen claimen. Bij rijping van kaas wordt lactose afgebroken. Zo kan het, vaak bij harde kazen zoals Gouda, dat het helemaal geen lactose meer bevat. Om lactosevrij te kunnen vermelden mag het restant lactose in de pizza niet meer zijn dan 0,01 gram per 100 gram. Met andere woorden de mozzarella- en Edammer kaas bevatten minder dan 0,01 gram lactose per 100 gram.

Op de voorkant van de verpakking staat **Lactose free”. De dubbele asterisk (**) verwijst naar een zin aan het einde van de ingrediëntendeclaratie op de achterkant van de verpakking: “lactosegehalte < 0, 01 gram per 100 gr.

ristorante

Conclusie:
Dat is meer dan duidelijk zo, ik ben blij dat ik even gemaild heb. Ik wist alleen niet dat de mozzarellakaas zo weinig lactose bevatte en onder de norm viel. Afijn, kijk voor jezelf dus of je dit verdragen kan. Ik heb nergens last van gehad en heb van beide pizza’s gesmuld. Je proeft wel dat het een glutenvrije bodem is, maar ik vond dat niet storend. Vooral bij de mozzarella kwam de smaak naar voren. Maar ik heb ook vaker glutenvrije producten gegeten dus ik herkende de smaak meteen.

Mijn voorkeur gaat zeker naar die met salami. Ik ben nou eenmaal gek op een pizza met salami, ik heb de pizza nog met extra groente belegd zoals je kunt zien gebruikte ik lente-ui, gele en rode paprika. En dat maakte hem helemaal af, ideaal voor een snelle hap. Soms is het zo lastig dat je altijd de keuken in moet duiken om snel even wat lekkers op tafel te zetten. Deze lactose-en glutenvrije pizza’s bieden een uitkomst voor een drukke werkdag bijvoorbeeld. En als je niet alleen geen lactose kan verdragen maar ook geen gluten dan zou ik deze zeker aanraden.

Let wel op dat op sommige online sites van de supermarkten (Albert Heijn en Plus) melkpoeder in de ingrediëntenlijst staat i.p.v. melkeiwitten zoals ik al eerder aangaf. En melkeiwitten kunnen sporen van melk bevatten en melkpoeder bevat melk dus dat is niet correct en het moeten dus melkeiwitten zijn die voldoen aan de norm. Ik heb het bedrijf hierover nog geïnformeerd. Maar op de verpakking staat het gewoon goed aan gegeven.


Hopelijk vond je het weer een leuke blog, en heb je hem met veel plezier gelezen.  Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije tips. En heb je zelf een lactosevrij product of recept ontdekt? Laat het me dan weten, zodat ik het met de rest kan delen.