Aardappelschijfjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.

Een tijdje geleden had ik ze al eens gemaakt. Maar ik was vergeten om op te schrijven hoelang ik de aardappelschijfjes gekookt had. Dus ik had ze afgelopen week weer gemaakt. Maar had ze een paar minuten te lang gekookt. Dus vandaag weer een nieuwe poging gedaan. En ze zijn nu gelukt hoor.

Je kunt ze ook heel gemakkelijk in de winkel kopen. Maar wij hebben hier thuis toch altijd aardappels in huis dus vind ik dit net zo makkelijk. Als ik haast heb kook ik eerst het water in de waterkoker. Dan kost het bijna helemaal geen tot weinig tijd.

*Fructosearm: Dit recept is fructosevrij (let alleen op de hoeveelheid kruiden of gebruik alleen zout).

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd20 minuten

 1 kg aardappels
 olie/ plantaardige boter/ becel light
 zout
 kruiden

1

Schil de aardappels (je kunt de schil er ook om laten zitten). Was ze even af onder de kraan.

2

En snij ze nu in gelijke schijfjes.

3

Doe voldoende water in de kookpan en voeg de aardappelschijfjes en het snufje zout toe. Breng aan de kook. En laat ruim 5 minuten koken. Of doe het net zoals ik als je haast hebt met de waterkoker (zie hierboven). Kook ze beetgaar.

4

Giet de aardappels af in de gootsteen in een vergiet. Laat even afkoelen.

5

Doe nu olie/ plantaardige boter/ becel light in de koekenpan. Het beste kun je twee koekenpannen gebruiken voor een goed resultaat. Draai ze om met een vork en bak de aardappelschijfjes goudbruin.

6

Bestrooi ze eventueel met zout en/of kruiden en dien ze op. Ik halveer het recept vaak, omdat wij er meestal met z'n tweetjes van eten.

7

Ingredienten

 1 kg aardappels
 olie/ plantaardige boter/ becel light
 zout
 kruiden

Stappen

1

Schil de aardappels (je kunt de schil er ook om laten zitten). Was ze even af onder de kraan.

2

En snij ze nu in gelijke schijfjes.

3

Doe voldoende water in de kookpan en voeg de aardappelschijfjes en het snufje zout toe. Breng aan de kook. En laat ruim 5 minuten koken. Of doe het net zoals ik als je haast hebt met de waterkoker (zie hierboven). Kook ze beetgaar.

4

Giet de aardappels af in de gootsteen in een vergiet. Laat even afkoelen.

5

Doe nu olie/ plantaardige boter/ becel light in de koekenpan. Het beste kun je twee koekenpannen gebruiken voor een goed resultaat. Draai ze om met een vork en bak de aardappelschijfjes goudbruin.

6

Bestrooi ze eventueel met zout en/of kruiden en dien ze op. Ik halveer het recept vaak, omdat wij er meestal met z'n tweetjes van eten.

7

Aardappelschijfjes lactosevrij