Stracciatellataart met bastogne lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 10 stukken taart.

Deze stracciatellataart heb ik 2 keer gemaakt en met de gelatine ben ik flink aan het vechten geweest kan ik je vertellen. Ik noem hem ook geen kwarktaart want ik vind het niet dat hij op een kwarktaart lijkt hij heeft meer wat weg van een monchoutaart. Hij stijft wel goed op maar blijft toch nog lekker smeuïg. Dat komt waarschijnlijk omdat deze vegan kwark van Danio een hele andere structuur heeft door de kokosmelk dan normale kwark met melk. Maar de smaak is verrukkelijk kan ik je vertellen. Daarom wil ik hem ook zeker met jullie delen.

Ik kocht deze heerlijke vegan Danio kwark bij de Jumbo en ook bij Albert Heijn zijn ze verkrijgbaar. Let op want ze zijn regelmatig in de aanbieding en dan kun je ze voor een leuk prijsje scoren.

Laat de gelatine niet te lang af koelen, maar ook niet te kort. Jaja, dat is lekker duidelijk zul je denken. De eerste keer had ik hem gelijk door de kwark gemengd. De tweede keer had ik hem te lang laten af koelen en hij begon al te binden. De derde keer ging het precies goed.

Het is geen moeilijk recept, maar je moet wel even geduld hebben met de gelatine dus. Garneer de taart met bastogne en wat jam!

stracciatellataart

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd4 urenTotale tijd4 uren 20 minuten

 150 g LU bastogne orginal + 1 koekjes voor garnering
 50 g plantaardige boter Wajang, plantenmargarine of Flora
 2 Danio Vegan straciatella
 5 blaadjes gelatine
 5 eetlepels water
 Hero Fluweelzacht Aardbeien Jam zonder stukjes

1

Bedek een springbodem (22cm) met bakpapier.

2

Maak de koekjes fijn in de keukenmachine.

3

Smelt de lactosevrije boter in een steelpan.

4

Meng de kruimels met de lactosevrije gesmolten boter met een lepel.

5

En druk de kruimels op de bodem met een lepel.

6

Laat nu de gelatine 5 minuten weken in koud water.

7

Knijp deze uit en voeg 5 eetlepels water toe. Verwarm de gelatine al roerend tot de gelatine volledig is opgelost (niet koken).

8

Laat de gelatine even afkoelen, zorg ervoor dat deze niet gaat binden.

9

Doe de vegan stracciatella kwark in een kom en voeg het nu in een dun straaltje toe aan de kwark en roer goed door.

10

Stort de kwark nu op de bastogne bodem. En verdeel alles met een lepel.

11

Laat de stracciatella minstens 4 uur op stijven in de koelkast. Ik heb hem een nachtje in de koelkast laten staan.

stracciatellataart

12

Maak kruimels van 1 bastogne koekje en verdeel over de taart. En doe wat jam op een theelepel en verdeel deze ook over de taart.

stracciatellataart

13

Mmm, aanvallen!!

stracciatellataart

Ingredienten

 150 g LU bastogne orginal + 1 koekjes voor garnering
 50 g plantaardige boter Wajang, plantenmargarine of Flora
 2 Danio Vegan straciatella
 5 blaadjes gelatine
 5 eetlepels water
 Hero Fluweelzacht Aardbeien Jam zonder stukjes

Stappen

1

Bedek een springbodem (22cm) met bakpapier.

2

Maak de koekjes fijn in de keukenmachine.

3

Smelt de lactosevrije boter in een steelpan.

4

Meng de kruimels met de lactosevrije gesmolten boter met een lepel.

5

En druk de kruimels op de bodem met een lepel.

6

Laat nu de gelatine 5 minuten weken in koud water.

7

Knijp deze uit en voeg 5 eetlepels water toe. Verwarm de gelatine al roerend tot de gelatine volledig is opgelost (niet koken).

8

Laat de gelatine even afkoelen, zorg ervoor dat deze niet gaat binden.

9

Doe de vegan stracciatella kwark in een kom en voeg het nu in een dun straaltje toe aan de kwark en roer goed door.

10

Stort de kwark nu op de bastogne bodem. En verdeel alles met een lepel.

11

Laat de stracciatella minstens 4 uur op stijven in de koelkast. Ik heb hem een nachtje in de koelkast laten staan.

stracciatellataart

12

Maak kruimels van 1 bastogne koekje en verdeel over de taart. En doe wat jam op een theelepel en verdeel deze ook over de taart.

stracciatellataart

13

Mmm, aanvallen!!

stracciatellataart

Stracciatellataart met bastogne lactosevrij