Nasi met trassie lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 3-4 personen.

Ik vind het super leuk om nieuwe recepten uit te proberen, en zo liet Astrid Vleggeert op facebook een heerlijk recept achter voor nasi. En dan nasi met trassie. Ik dacht trassie? Wat is dan? Dat kun je gewoon in de supermarkt kopen. Ik had de Fajalobi trassie trafasie gekocht bij de Albert Heijn, link van het product vind je onderaan dit recept. De Jumbo heeft het ook. Het is een garnalenpasta en wordt vaak gebruikt in de Zuidoost-Aziatische en de Zuid-Chinese keuken.

Ik heb er zelf wel een eigen draai aan gegeven. Ik heb er wat sambal en sojasaus aan toegevoegd.

De prei is nog lekker knapperig omdat je die maar een paar minuten mee bakt. Dus als je weinig tijd hebt en toch wat lekkers op tafel wilt zetten is dit een echte aanrader!

Serveer met augurken, cassave kroepoek, gebakken uitjes en zelf gemaakte satésaus (link van het recept vind je onderaan). Of gebruik de kant en klare satésaus zoals Remia, Hela (ook glutenvrij), pindasaus Aldi, Djawa en Suzi wan. Let altijd goed op de verpakking want deze kan veranderen.

*Fructosearm: Laat het teentje knoflook weg. Gebruik het groen van de lente-ui en de prei.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 300 g rijst
 400 g kipfilet
 snufje zout
 snufje peper
 1 ui of 2 steeltjes lente-ui
 1 teentje knoflook
 1 theel trassie (garnalenpasta)
 1 prei (inclusief het groene gedeelte)
 flinke scheut sojasaus
 naar smaak sambal (halve theelepel)
 scheutje olijfolie
 eventueel augurken, cassave kroepoek, gebakken uitjes, gebakken eieren en lactosevrije satésaus (zelf gemaakt of Remia)

1

Vul een grote kookpan met water en breng aan de kook. Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking. Giet de rijst af en laat een kwartier met de deksel op de pan staan.

2

Doe nu een scheutje olie in de koekenpan en laat warm worden.

3

Snij de ui (of lente-ui) fijn en bak deze in de pan.

4

Snij de kipfilet in stukjes en strooi er wat zout en peper overheen en bak deze mee.

5

Pers de knoflook uit of snij heel fijn en bak even mee.

6

Snij ondertussen de prei fijn.

7

Voeg de trassie toe. En roer even goed door.

8

Voeg nu de prei toe en bak een paar minuten mee zodat hij lekker knapperig blijft.

9

Als laatste voeg je de sojasaus en de sambal toe. En roer alles nog even goed door.

10

Serveer met augurken, cassave kroepoek, gebakken uitjes, gebakken eieren en zelfgemaakte satésaus of gebruik die hierboven beschreven staan.

11

Super simpel maar wel heel erg lekker.

12


Faja lobi trassie trafasie - AH
Satésaus - Lactosevrijeten

Ingredienten

 300 g rijst
 400 g kipfilet
 snufje zout
 snufje peper
 1 ui of 2 steeltjes lente-ui
 1 teentje knoflook
 1 theel trassie (garnalenpasta)
 1 prei (inclusief het groene gedeelte)
 flinke scheut sojasaus
 naar smaak sambal (halve theelepel)
 scheutje olijfolie
 eventueel augurken, cassave kroepoek, gebakken uitjes, gebakken eieren en lactosevrije satésaus (zelf gemaakt of Remia)

Stappen

1

Vul een grote kookpan met water en breng aan de kook. Kook de rijst zoals beschreven staat op de verpakking. Giet de rijst af en laat een kwartier met de deksel op de pan staan.

2

Doe nu een scheutje olie in de koekenpan en laat warm worden.

3

Snij de ui (of lente-ui) fijn en bak deze in de pan.

4

Snij de kipfilet in stukjes en strooi er wat zout en peper overheen en bak deze mee.

5

Pers de knoflook uit of snij heel fijn en bak even mee.

6

Snij ondertussen de prei fijn.

7

Voeg de trassie toe. En roer even goed door.

8

Voeg nu de prei toe en bak een paar minuten mee zodat hij lekker knapperig blijft.

9

Als laatste voeg je de sojasaus en de sambal toe. En roer alles nog even goed door.

10

Serveer met augurken, cassave kroepoek, gebakken uitjes, gebakken eieren en zelfgemaakte satésaus of gebruik die hierboven beschreven staan.

11

Super simpel maar wel heel erg lekker.

12

Nasi met trassie lactosevrij