Eetdagboek week 35 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. We aten o.a. heerlijke kip in marinade met het gembersap van Gonow en wat dacht je van zelfgemaakte lasagne? Dat was weer een tijdje geleden. En onze favoriete tomatensoep stond ook weer op tafel met partybrood (Aldi) en salades. En ik probeerde de hartige kebabplaattaart ook nog een keer te maken, en nu was hij perfect.


Maandag 24-08-20:
Vanavond aten we krieltjes met snijboontjes en ik had een kipburger gebakken in olijfolie. Simpel maar wel lekker.


Dinsdag 25-08-20:
Vanmiddag kwam mijn achternichtje oppassen zodat ik een paar uurtjes kon werken. Ik zorg altijd dat ik iets makkelijk te eten heb op Dinsdag. Ik had de kipfilet al in stukjes gesneden en gemarineerd in een heerlijke marinade met het gembersap van gonow en zwarte sesamzaadjes. Daarbij kookte ik aardappels in de micro cook van tupperware (ideaal in een kleine 10 minuten heb je al gekookte aardappels). En ik kookte wat broccoli erbij. En de kip bakte ik goudbruin in de koekenpan. Wat lactosevrije satésaus erbij van Remia en aanvallen maar! Het recept voor de gemarineerde kip hoop ik binnenkort uit te werken.


Woensdag 26-08-20 & Donderdag 27-08-20:
Ik maakte 2 ovenschalen met lasagne. Voor mijn man en zoon de lasagne van Knorr wereldgerechten (kan sporen van melk bevatten). En ik had zelf weer eens een keer zin in mijn zelfgemaakte lactosevrije lasagne met bechamelsaus. Het was even een hele klus maar nu kunnen we er wel lekker 2 dagen van eten. Dat is ook handig. En ohhh wat is de zelfgemaakte lasagne lekker, mmm ik heb echt even zitten genieten en me voorgenomen om hem vaker te maken.


Vrijdag 28-08-20:
Een paar weken geleden heb ik 2 grote pannen tomatensoep gemaakt omdat we zoveel vleestomaten gehad hadden. En daar profiteer ik nog nu van want ik had alles ingevroren. Ideaal ik heb de soep laten ontdooien en warm gemaakt. Ik had er een partybrood van de Aldi bij afgebakken. En de aller lekkerste haverspread van Oatly, eiersalade van Yohma, farmersalade van Ahmerk en de camembert van Nature & Moi serveerde we erbij. Dat was smullen zo op de Vrijdagavond. Benieuwd wat ik van de vegan Camembert van Nature & Moi vond? Lees deze blog eens.


Zaterdag 29-08-20:
Ik had heerlijke kipschnitzels van de Jumbo in de koelkast liggen, daarbij bakten we frietjes en ik sneed de ijsbergsla fijn, cherrytomaatjes in vieren en voegde pijnboompitjes en gekookte eieren toe. Als dressing gebruikte ik de skinny dipping kruiden van Green gypsy. Je kunt deze mengen met lactosevrije yoghurt of kwark maar ik had deze nu gemengd met olijfolie. Ook heel erg lekker.


Zondag 30-08-20:
Deze heerlijke kebabplaattaart is super goed gelukt deze keer. De vorige keer was hij ook lekker maar ik proefde de aioli niet goed terug. Dus nu besloot ik deze niet mee te bakken en pas erbij te serveren wanneer hij uit de oven kwam en dat was perfect. Ik hoop binnenkort ook dit recept uit te werken. Aanradertje hoor. Ik heb de bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt (0,01g/100g). En de aioli is pas bij de derde keer gelukt, aanhouder wint zullen we maar zeggen hè.