Camembert Nature & moi Vegan

Yes! We hebben weer iets nieuws ontdekt. En ja je ziet het goed het is een vegan (dus 100% lactosevrije) camembert van het merk Nature & Moi. Deze vegan kaas komt uit Frankrijk, het land van brie en camembert! Niet zo gek dus dat deze plantaardige kaas daaraan doet denken. Net als camembert heeft deze kaas een witschimmelkorst. Hij is 100% plantaardig alternatief, hij smaakt smeuig en lichtpittig. De kaas is gemaakt in Frankrijk en hij smaakt lekker bij de borrel.

Verschil brie en camembert:
Eerst even het verschil tussen brie en camembert, ik dacht namelijk dat dat allemaal hetzelfde was maar dat is niet waar. Aan brie wordt nog room toegevoegd. Hierdoor bevat brie een hoger vetgehalte dan camembert en is de smaak romiger. Daarbij komen de twee kazen weliswaar uit Frankrijk, maar uit twee verschillende regio’s.

Brie wordt over het algemeen in langwerpige punten verkocht, terwijl camembert meestal de deur uitgaat in z’n geheel. Waarom? Een traditionele brie is tussen de 22 en 42 centimeter in diameter, terwijl een camembert gemiddeld slechts 12 centimeter meet. Tegenwoordig zie je echt steeds vaker kleinere briesoorten die net als camembert in z’n geheel worden verkocht, en ook camemberts per punt (bron culy.nl).

Nature & Moi camembert:
Deze vegan camembert komt uit Frankrijk, het land van brie en camembert! Niet zo gek dus dat deze plantaardige camembert daaraan doet denken. Net als camembert heeft deze kaas een witschimmelkorst.
Ingrediënten:
Water, kokosolie, gemodificeerd zetmeel (aardappel, mais) zonnebloemeiwit, zout, 1,5% aroma, zuurteregelaar, melkzuur, suiker, kleurstof, caroteen, fermenten. Geproduceerd in een fabriek waar ook zuivelproducten worden verwerkt, daarom kan het eventuele sporen van melk bevatten.
Prijs: €4,99
Waar te koop?:
Albert Heijn. 


Conclusie:
Zo dan hebben we gelijk weer wat geleerd vandaag. Ik was eigenlijk wel heel nieuwsgierig naar het verschil tussen brie en camembert ik dacht dat dat allemaal hetzelfde was. Misschien wist jij allang wat het verschil was. Ik vond deze kaas ook inderdaad niet erg romig maar wel lekker, de nasmaak vind ik iets minder moet ik wel eerlijk zeggen. Ik heb het ook gegeten met de gedachte aan brie. Ik weet dus ook niet of ik hem vaker ga kopen, maar als jij geen sporen van melk kan verdragen of als je veganistisch eet en altijd dol was op Franse kaasjes voordat je een lactose-intolerantie had. Dan is dit zeker een hele goede vervanger! Ik kan zelf ook de brie met suikers en koolhydraten op 0 verdragen en daar zou mijn voorkeur dan echt eerder naar uit gaan.

Maar dat wil niet zeggen dat ik het een super goed initiatief vind dat deze vegan Franse kaas nu ook te koop is bij Albert Heijn, en ik wilde hem ook zeker met jullie delen. En je ziet bijna geen verschil met echte kaas, dus dat is echt heel goed gedaan. Hij is wel best prijzig vind ik, maar wel lekker om af en toe op een borrelplank te serveren met lekkere toastjes. En je kunt hem ook even verwarmen in de oven en vervolgens dippen met lactosevrij brood.
Je kunt deze Franse kaas nu ook vinden in het overzicht met alle lactosevrije kazen, zie hier.


Hopelijk vond je het weer een leuke review, en heb je met veel plezier deze blog gelezen. Heb jij een andere mening? Laat deze achter op social media, daar ben ik altijd benieuwd naar! Want iedereen heeft een andere smaak! Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije producten. En heb je zelf een lactosevrij product ontdekt? Laat het me dan weten, zodat ik het met de rest kan delen.