Apetina witte kaasblokjes in zout water lactosevrij

Er is nu ook een lactosevrije saladekaas van Apetina, misschien heb je het al voorbij zien komen in mijn stories op social media! Ik heb een super leuk koeltasje ontvangen met de witte kaas, een beker waar je een salade in mee kan nemen voor onderweg en een leuke schort. Apetina original witte kaasblokjes lactosevrij in zout water, zijn lactosevrij omdat er lactase aan toegevoegd is en ze bevatten 50% minder vet. Omdat de kaas permanent is ondergedompeld in zout water, behoudt de kaas zijn lekkere milde en romige smaak. De handige kaasblokjes zijn geschikt voor gebruik in salades en in warme gerechten. Ze zitten in een hersluitbare beker van 430g. Met een handig bakje met gaatjes die je omhoog kunt halen zodat je de witte kaasblokjes er makkelijk uit kan halen. Ze zijn te koop bij Jumbo, Plus en Deen.

apetina
Ingrediënten: 53,5% pekelwater (water, zout), 46,5% verse kaas (melk, zout, zuursel, microbieel stremsel, lactase). Bevat melk. Lactosegehalte <0,01 g/100 g.
Waar te koop?: Jumbo, Plus & Deen.
Prijs: €2,49.


Wat is lactase?:
Lactose moet na consumptie in de dunne darm gesplitst worden door het enzym lactase in kleinere suikers, glucose en galactose. Het lichaam kan alleen deze kleinere suikers opnemen en als energiebron gebruiken. En omdat bij mensen met een lactose-intolerantie minder of geen lactase aan wordt gemaakt door het lichaam kun je door zelf lactase in te nemen het wel verdragen. En het is al aan dit product toegevoegd, dus daarom is deze witte kaas lactosevrij, het bevat nog een rest lactose 0,01g/100gram, de meeste mensen met een lactose-intolerantie kunnen dit wel verdragen.

Verschil tussen witte kaas en feta:
Ik gebruik de feta van Voilife regelmatig deze is volledig lactosevrij en vegan. En de feta van Dodoni ook, de suikers en koolhydraten staan hiervan op 0. Kijk voor jezelf of je deze verdragen kan, want niet iedereen heeft er goede ervaringen mee. Maar ik vroeg me nu af wat nu het verschil was tussen witte kaas en feta. Dat heb ik even opgezocht voor mezelf maar ook voor jullie. Door de Europese regelgeving mag alleen kaas die is geproduceerd in Griekenland en gemaakt is van minimaal 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk feta heten. Veel producenten die feta-achtige kaas maken, bijvoorbeeld van koemelk, noemen het daarom ‘mediterrane kaasblokjes of ‘witte kaas’. Daarom heet deze saladekaas ‘witte kaas’. Dan is dat ook weer duidelijk haha ik vond de informatie bij 24kitchen.

Salade met de witte kaasblokjes en een lactosevrije yoghurtdressing met bieslook:
Gistermiddag maakte ik een snelle salade, echt grote honger had ik niet met dit warme weer. Dat zul je vast wel herkennen. Maar een salade is dan een perfecte lunch. Ik had wat ijsbergsla, komkommer, tomaatjes en augurken fijn gesneden. Daarbij maakte ik een dressing van lactosevrije yoghurt en bieslook en ik voegde tenslotte nog wat pijnboompitjes, zonnenbloempitjes en natuurlijk de witte saladekaas toe. Super simpel maar wel ontzettend lekker. Wat een heerlijke romige witte kaas, en wat smaakt dat perfect over een salade. En je gooit het er zo overheen het is al helemaal kant en klaar. Ideaal dus. Het is ook lekker over warme gerechten, binnenkort komt daar een recept van online. Dat beloof ik want ik weet nu al dat ik deze witte kaas vaker ga bestellen, fijn om in je koelkast te hebben staan. Je gooit de blokjes makkelijk ergens overheen voor een extra romige smaak. Hieronder vind je al het simpele recept voor de salade met een heerlijke lactosevrije yoghurtdressing:

apetina

Ingrediënten:
Voor de sla:
3 bladeren ijsbergsla
1 augurk
6 cherrytomaatjes
stukje komkommer
handje pijnboompitjes
handje zonnebloempitjes

Voor de dressing:
1 flinke eetlepel lactosevrije yoghurt (Arla lactofree, MinusL, Alpro)
1 theelepel mayonaise
1 theelepel honing mosterd Maille au miel
scheutje citroensap
snufje zout
snufje peper
3 eetlepels verse bieslook

Snij de ijsbergsla in reepjes en de rest van groente in stukjes. En doe alles in een schaal. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart schaaltje. Strooi de pijnboom-en de zonnebloempitjes en de verkruimel de witte kaas eroverheen. En als laatste giet je er de dressing ook overheen. En nu aanvallen maar!


Conclusie:
Zoals je hierboven al kunt lezen ik ben er erg enthousiast over. Ze zijn al kant en klaar en je gooit ze makkelijk even snel over je salade of over een gerecht.
En het belangrijkste je kunt er zonder buikpijn onbezorgd van genieten. Als je geen sporen van lactose kan verdragen kun je dit product beter niet gebruiken.


Hopelijk vond je het weer een leuke review, en heb je met veel plezier deze blog gelezen. Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije producten. En heb je zelf een lactosevrij product ontdekt? Laat het me dan weten, zodat ik het met de rest kan delen.