Eetdagboek week 30 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. We aten deze week verse sperziebonen uit de groentetuin van mijn oom en tante, een pokébowl met zalm en garnalen, ons favoriete familierecept met een twist en we aten we weer pizzatjes met vrienden.

Maandag 20-07-20:
Mijn tante appte dat ze nog lekker wat groente over had uit eigen tuin. Heerlijk zeg ik, en daar zaten ook deze heerlijke boontjes bij. Niks is lekkerder dan vers hè. Daarbij bakte ik een worstje van de slager en ik pofte zoete aardappels in de oven. Lekker maaltje voor de Maandag toch?


Dinsdag 21-07-20:
Vanavond ben ik weer met de kruiden van Green gypsy aan de slag gegaan. Heerlijk vind ik die, ik heb de garnalen eerst gebakken en toen heb ik een eetlepel kruiden eraan toegevoegd en een scheutje sojasaus. Mmmm, en wat dacht je van gerookte zalm, lente-ui, cherry tomaatjes, komkommer, ijsbergsla, mais en natuurlijk sushirijst met geroosterde zwarte sesamzaadjes. En als finishing touch nog wat sojasaus eroverheen. 

eetdagboek


Woensdag 22-07-20 & Donderdag 23-07-20:
Vanmorgen heb ik onze zoon naar mijn schoonouders gebracht en ben ik met vriendin naar de kringloop geweest in Tuil. We hebben er 1,5 gesnuffeld, zoveel leuke spullen. Ook had ik leuke gadgets voor mijn foodfoto’s gescoord. Wat bestek en een super gave picknickmand. Helemaal blij mee. We hebben geluncht bij de stapelbakker in Beesd. Zo leuk daar. Ik had een carpaccio salade, ik heb geen lactase ingenomen want dacht dat het lactosevrij was. Door corona hebben we via een qr-code besteld. Achteraf een beetje buikpijn gehad, er zat een sausje overheen wat ik niet verwacht had. Volgende keer toch beter vragen of voor de zekerheid mijn lactasepilletje innemen. Ik reageer soms ook op de kruiden die erin zitten dus daar kan het ook van komen.

Ook was ik nog even op de terugweg langs de Lidl gereden. Die Donderdag zouden er veel lactose-en glutenvrije producten komen. En ik gokte het erop om alvast even langs te rijden. En ik gokte goed want ze hadden alles al liggen. Zo fijn. Ook deze lekkere ijsjes lagen nog in de diepvries, die waren er Maandag al. Ik heb er een leuke blog over geschreven. En check die foto’s. Stiekem ben ik best een beetje trots, deze gave kokosnoot schaaltjes kreeg ik van mijn vriendin! Dat maakt deze foto helemaal af.
eetdagboek
Vanavond ben ik wederom met de kruiden van Green gypsy aan de slag gegaan. Ik voegde de kruiden toe aan ons favoriete familierecept gele macaroni. En dat was me toch lekker joh, wat smac, gebakken eitje en lactosevrije mozzarella erdoorheen en je hebt maaltje. Wij hebben er 2 dagen van gegeten, en ik heb zelfs ook nog wat aan mijn ouders gegeven. Het kwam wel goed uit, want Donderdag middag ben ik met een vriendin en de kids naar Hoppies in Ammerzoden geweest. Dat is vlakbij ons, en daar kunnen ze buiten heerlijk spelen met auto’s, trekkers, zandbak en water. Dat was zo genieten. Toen we thuis kwamen hoefde ik de macaroni alleen nog maar even op te warmen en ik heb er nog een mooie foto van geschoten. Ik heb gelijk de vork van de kringloop op de foto gezet en het schitterende bord komt van de Action.

eetdagboek


Vrijdag 24-07-20:
Taco’s!! Wij zijn er dol op, het werd dus hoog tijd dat we deze weer een keer gingen eten. Dat was me toch een tijd geleden, de taco’s lagen al een hele tijd in mijn voorraadkast en de zak van Hak trouwens ook. Ik heb gehakt gebakken, wat groente eraan toegevoegd en de saus erbij warm gemaakt. In een kleine handomdraai had ik wat lekkers op tafel staan. Ik hoop deze week het recept uit te werken. Ik vond zelf dat er wel veel bonen in zaten, het is ook niet voor niks een bonenschotel natuurlijk. Mijn man houdt van bonen dus die vond het hartstikke lekker. Nu was ik degene die ik er de groentes uit pikte hahaha.


Zaterdag 25-07-20:?
Vandaag heb ik wat uurtjes in de keuken door gebracht. Ik maakte zelf de pizzabodempjes, het deeg maakte ik met de broodbakmachine. Toen heb ik de kwarktaart met sinaasappel gemaakt als toetje. Super lekker, binnenkort volgt hier een review over. En ik maakte de ciabatta met pesto als voorgerecht. En ik bakte shoarma, kookte een kipfilet, maakte een truffel-dressing en sneed alle groente fijn. Dit gaat nooit vervelen, wij vinden dit zo ontzettend lekker!



Zondag 26-07-20:
Vanavond maakte ik de tagliatelle met gehakt weer eens. Dat was ook weer veel te lang geleden. Mmm, we hebben er weer van gesmuld, ik gebruik niet vaak pakjes en zakjes meer. Zonder is eigenlijk veel lekkerder, als ik niet veel tijd heb wil ik soms nog weleens een pakje gebruiken. Maar mijn tagliatelle maak ik altijd zo.

(Visited 1 times, 1 visits today)