Spelttoastjes lactosevrij tarwevrij fructosearm

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 30-40 toastjes.
Ik wist niet dat je zelf zo gemakkelijk toastjes kon maken. Ik zag een recept voorbij komen bij Happylittlekitchen.com (link onderaan dit recept). Zo simpel, dus ik dacht dat ga ik eens proberen. Ik had de lactosevrije komkommersalade gemaakt en deze smaakte heerlijk op deze zelfgemaakte spelt toastjes. Echt een aanrader. Ik heb het recept iets aangepast, ik heb andere kruiden gebruikt. En ik had spelt afbak stokbrood (AH) gebruikt, maar je kunt ook gewoon wit afbak stokbrood gebruiken. Als je dat lekkerder vind. En de temperatuur van de oven heb ik iets hoger gezet zo worden ze net nog wat knapperiger.
*Fructosearm: Dit recept is volledig fructosevrij.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd25 minuten

 1 afbakstokbrood spelt AH
 2 flinke eetl olijfolie
 Italiaanse kruiden/ rozemarijn/ tijm
 eventueel grof zeezout

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 15 minuten).

2

Snij je stokbrood in dunne gelijke schijfjes (van ongeveer een halve cm).

3

Bedek een bakplaat met bakpapier. En leg hier de schijfjes stokbrood op.

4

Doe de olijfolie in een schaaltje. En bestrijk met een kwastje de olijfolie over de schijfjes stokbrood, en wees niet te zuinig. Strooi er wat Italiaanse kruiden of andere kruiden overheen. Je kunt er ook nog wat zeezout overheen strooien.

5

Zet ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. Ze worden nu mooi krokant. Alles paste bij mij net niet op één bakplaat dus heb ze in 2 porties gebakken. Ik heb er 3 dagen heerlijk van gegeten. Zelfs heb ik ermee geluncht, want ze zijn ook verrukkelijk bij een heerlijk soepje. Maar bij de borrel zijn ze ook heerlijk. En wat dacht je voor een feestje of verjaardag?

6

Ik bewaarde ze in een luchtdichte trommel, en ze smaakte nog net zo lekker als toen ze net uit de oven kwamen.

7

Heerlijk met een lactosevrije zelfgemaakte komkommersalade of eiersalade maar de salades van het Jumbo en Ah eigenmerk kunnen vaak ook. Kijk goed op de verpakking.


Happylittlekitchen.com

 

Ingredienten

 1 afbakstokbrood spelt AH
 2 flinke eetl olijfolie
 Italiaanse kruiden/ rozemarijn/ tijm
 eventueel grof zeezout

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (oventijd 15 minuten).

2

Snij je stokbrood in dunne gelijke schijfjes (van ongeveer een halve cm).

3

Bedek een bakplaat met bakpapier. En leg hier de schijfjes stokbrood op.

4

Doe de olijfolie in een schaaltje. En bestrijk met een kwastje de olijfolie over de schijfjes stokbrood, en wees niet te zuinig. Strooi er wat Italiaanse kruiden of andere kruiden overheen. Je kunt er ook nog wat zeezout overheen strooien.

5

Zet ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. Ze worden nu mooi krokant. Alles paste bij mij net niet op één bakplaat dus heb ze in 2 porties gebakken. Ik heb er 3 dagen heerlijk van gegeten. Zelfs heb ik ermee geluncht, want ze zijn ook verrukkelijk bij een heerlijk soepje. Maar bij de borrel zijn ze ook heerlijk. En wat dacht je voor een feestje of verjaardag?

6

Ik bewaarde ze in een luchtdichte trommel, en ze smaakte nog net zo lekker als toen ze net uit de oven kwamen.

7

Heerlijk met een lactosevrije zelfgemaakte komkommersalade of eiersalade maar de salades van het Jumbo en Ah eigenmerk kunnen vaak ook. Kijk goed op de verpakking.

Spelttoastjes lactosevrij tarwevrij fructosearm