Aardappelpartjes uit de oven lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2-3 personen.
Deze aardappelpartjes staan al zolang op mijn lijstje om eens te maken. Ze zijn zo heerlijk omdat de schil er nog aan zit en door de heerlijke kruiden. De rozemarijn maakt het extra lekker. Maar hou je nou van hele andere kruiden? Die kun je heel makkelijk vervangen. Het is een recept voor 2-3 personen.
*Fructosearm: Let op met de hoeveelheid kruiden.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd35 minuten

 500 g aardappels
 flinke snuf peper
 flinke snuf zout
 flinke snuf paprikapoeder
 1 eetl rozemarijn
 2 eetl olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

1

Was de aardappels goed schoon en borstel ze nog even goed af. Vind je aardappels met schil niet lekker? Schil ze dan even af. Snij de oneffenheden weg met een mesje.

2

Snij in partjes (snij de aardappel door de helft en snij er dan partjes van), snij ze allemaal even groot zodat ze gelijk gaar worden.

3

Zet een kookpan op het vuur met flink wat water en voeg de aardappelpartjes toe. Kook ze ongeveer 5-10 minuten. En giet ze af in een vergiet. Laat even afkoelen in het vergiet.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 20-25 minuten).

5

Doe nu de partjes in de ovenschaal en voeg de olie en alle kruiden toe (naar smaak, ik had iets meer rozemarijn toegevoegd). En roer alles even goed door.

6

Zet de aardappelpartjes voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Serveer er een lekkere salade en een stukje vlees bij en je genieten maar.

aardappelpartjes

Ingredienten

 500 g aardappels
 flinke snuf peper
 flinke snuf zout
 flinke snuf paprikapoeder
 1 eetl rozemarijn
 2 eetl olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie

Stappen

1

Was de aardappels goed schoon en borstel ze nog even goed af. Vind je aardappels met schil niet lekker? Schil ze dan even af. Snij de oneffenheden weg met een mesje.

2

Snij in partjes (snij de aardappel door de helft en snij er dan partjes van), snij ze allemaal even groot zodat ze gelijk gaar worden.

3

Zet een kookpan op het vuur met flink wat water en voeg de aardappelpartjes toe. Kook ze ongeveer 5-10 minuten. En giet ze af in een vergiet. Laat even afkoelen in het vergiet.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 20-25 minuten).

5

Doe nu de partjes in de ovenschaal en voeg de olie en alle kruiden toe (naar smaak, ik had iets meer rozemarijn toegevoegd). En roer alles even goed door.

6

Zet de aardappelpartjes voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Serveer er een lekkere salade en een stukje vlees bij en je genieten maar.

aardappelpartjes

Aardappelpartjes uit de oven lactosevrij