Avocado mugcake lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 1 grote mok of 2 kleine mokken.
Ik werd in December 2017 uitgenodigd om bloginsider van Ilovehealth.nl te worden. En het leek me zo leuk, daarom heb ik me ook aangemeld. Een aantal dagen later kwamen er heerlijke Eat me avocado's binnen via de post met een super handige avocado snijder. Deze avocado's zijn heerlijk rijp en na aankoop direct te eten. Dit komt doordat de avocadotelers wachten met het plukken van de avocado's tot het oliegehalte in de vrucht perfect is. De avocado is één van de weinige vruchten die goede vetten bevat. En smaakt heerlijk romig. Ik heb er een heerlijk ontbijt mee gemaakt. Super simpel want hij staat al binnen 8 minuten op tafel.
Tip: Het is best een grote hoeveelheid en het voedt enorm, dus je kan er ook 2 kleinere mokken mee maken voor 2 personen.
*Fructosearm: Kijk voor jezelf of je de avocado en banaan verdragen kan. Vervang de honing door rijst-of speltstroop.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd3 minutenTotale tijd8 minuten

 halve avocado
 1 banaan
 1 ei
 45 g havermout (7 eetl)
 2 eetl honing
 1 eetl plantaardige melk/ water
 olie

1

Pak een grote mok. Vet deze in met olijfolie/kokosolie/zonnebloemolie/bakspray.

2

En klop het ei hierin los met een vork.

3

Prak de banaan fijn op een bordje met de vork. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af. Bewaar de helft met de pit, besprenkel deze met wat citroensap en leg weg. Schep met een lepel het groen van de avocado eruit. En prak ook fijn met een vork. En meng dit met de banaan.

4

Doe het mengsel in de mok. En meng even goed met het ei.

5

Voeg nu alle ingrediënten toe en roer nog even heel goed door. Zet nu voor ongeveer 2-3 minuten in de magnetron op 900/1000 watt. Dat verschilt per magnetron.

6

Als de mugcake een beetje loslaat bij de randen en er gaar uitziet in het midden, is hij al klaar. Dus hou het gewoon even goed in de gaten. Bij mij was de mugcake een beetje ingezakt, maar je kunt hem heel makkelijk met je lepel een beetje glad strijken.

7

Als topping heb ik frambozen uit de diepvries gebruikt en een klein handje havermout. Maar je kunt er ook wat cacaopoeder of kokossnippers overheen strooien.

Ingredienten

 halve avocado
 1 banaan
 1 ei
 45 g havermout (7 eetl)
 2 eetl honing
 1 eetl plantaardige melk/ water
 olie

Stappen

1

Pak een grote mok. Vet deze in met olijfolie/kokosolie/zonnebloemolie/bakspray.

2

En klop het ei hierin los met een vork.

3

Prak de banaan fijn op een bordje met de vork. Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de twee helften van elkaar af. Bewaar de helft met de pit, besprenkel deze met wat citroensap en leg weg. Schep met een lepel het groen van de avocado eruit. En prak ook fijn met een vork. En meng dit met de banaan.

4

Doe het mengsel in de mok. En meng even goed met het ei.

5

Voeg nu alle ingrediënten toe en roer nog even heel goed door. Zet nu voor ongeveer 2-3 minuten in de magnetron op 900/1000 watt. Dat verschilt per magnetron.

6

Als de mugcake een beetje loslaat bij de randen en er gaar uitziet in het midden, is hij al klaar. Dus hou het gewoon even goed in de gaten. Bij mij was de mugcake een beetje ingezakt, maar je kunt hem heel makkelijk met je lepel een beetje glad strijken.

7

Als topping heb ik frambozen uit de diepvries gebruikt en een klein handje havermout. Maar je kunt er ook wat cacaopoeder of kokossnippers overheen strooien.

Avocado mugcake lactosevrij