Frambozenijs lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.
Met slechts 3 ingrediënten maak je dit verrukkelijke frambozenijs al. Het recept komt van ingridstoopen.nl (zie onderaan de link van dit recept), zij gebruikt tupperware producten maar het kan ook met een keukenmachine. Samen met een vriendin zijn wij voor onze mannetjes aan de slag gegaan. Wij hadden er de heerlijke lactosevrije brownies (link van het recept onderaan) bij gebakken. En een flinke toef slagroom van Alpro erbij geserveerd, maar je kan ook de slagroom van MinusL opkloppen (0.1/100g) of koop een spuitbus (bij Jumbo verkrijgbaar).
*Fructosearm: Kijk voor jezelf hoeveel frambozen je verdragen kan, vervang de suiker door druivensuiker (Zonnatura, dextrose) of gedrooge glucosestroop (fructoosje.nl).

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd40 minutenTotale tijd43 minuten

 200 g frambozen (vers of diepvries)
 100 g suiker
 200 ml lactosevrije MinusL/Alpro slagroom
 extra lactosevrije slagroom MinusL/ Alpro

1

Als je verse frambozen gebruikt moet je ze even wassen en uit laten lekken. Als je frambozen uit de diepvries wilt gebruiken, dan moet je ze even iets laten ontdooien zodat je ze makkelijker fijn krijgt. Hak de frambozen grof met de keukenmachine of gebruik de superchef van tupperware zoals wij hebben gedaan.

2

Voeg nu de suiker erbij en maak nu zo fijn mogelijk.

3

Voeg de koude slagroom toe aan de frambozen meng alles nog even goed door met de keukenmachine of superchef van tupperware.

4

Doe het frambozenijs in een bakje en zet het in de diepvries. Of zoals wij hebben gedaan, schep het in een leuke vorm.

5

Laat het ongeveer 30-40 minuten in de diepvries opstijven. Serveer er een lekkere toef lactosevrije slagroom bij en het genieten kan beginnen.

www.ingridstoopen.nl
Lactosevrije brownies

Ingredienten

 200 g frambozen (vers of diepvries)
 100 g suiker
 200 ml lactosevrije MinusL/Alpro slagroom
 extra lactosevrije slagroom MinusL/ Alpro

Stappen

1

Als je verse frambozen gebruikt moet je ze even wassen en uit laten lekken. Als je frambozen uit de diepvries wilt gebruiken, dan moet je ze even iets laten ontdooien zodat je ze makkelijker fijn krijgt. Hak de frambozen grof met de keukenmachine of gebruik de superchef van tupperware zoals wij hebben gedaan.

2

Voeg nu de suiker erbij en maak nu zo fijn mogelijk.

3

Voeg de koude slagroom toe aan de frambozen meng alles nog even goed door met de keukenmachine of superchef van tupperware.

4

Doe het frambozenijs in een bakje en zet het in de diepvries. Of zoals wij hebben gedaan, schep het in een leuke vorm.

5

Laat het ongeveer 30-40 minuten in de diepvries opstijven. Serveer er een lekkere toef lactosevrije slagroom bij en het genieten kan beginnen.

Frambozenijs lactosevrij