Lactosevrij eetdagboek week 45

Maandag 04-11-19:
Ik was alleen met mijn zoontje vanavond. Ik kookte broccoli, en daarbij maakte ik een verrukkelijk kaassausje met de basissaus van Remia LACTOSEVRIJ! Binnenkort online, en ik maakte zelf aardappelschijfjes. Dat doe ik eigenlijk veel te weinig. En ik bakte er een kipschnitzel bij van de AH (kijk altijd op de verpakking) in olijfolie. En een klein kloddertje mayonaise kan natuurlijk niet ontbreken.

En dit toetje vond ik bij de Plus, lekker joh. De smaken vanille en chocola kende ik al wel maar deze nog niet. Nu ook bij de Jumbo verkrijgbaar online zag ik net.

Dinsdag 05-11-19 en Woensdag 06-11-19:
Vanavond maakte ik weer lactosevrije andijviestamppot. Die doet het bij ons altijd goed. Ik had nu nog wat kaassaus over en dat smaakte er heel erg lekker bij.

Donderdag 07-11-19:
Mijn eerste Hello fresh maaltijd is een feit. Erg lekker, we aten gepaneerde koolvis, frietjes uit de oven en een venkelsalade.

Vrijdag 08-11-19:
En vanmiddag maakte ik mijn tweede recept. Rode curry en deze is veggie. Ik vond het erg lekker, ik heb wel wat minder kikkererwten toegevoegd. En ik kwam erachter dat de saus lactose bevatte, gelukkig heb ik er geen last van gehad. Ik denk zelf dat het maar een kleine hoeveelheid was. De volgende keer moet ik wel echt even beter kijken naar de ingrediëntenlijst.

Ik zei vanmiddag omdat ik deze ook voor mijn moeder gemaakt had, en aan het einde van de middag kwamen vriendinnen borrelen. Dus had ik mijn eten al mooi klaar staan, even opwarmen en aanvallen maar!

Zaterdag 09-11-19:
Vanavond hadden we een 25 jarig huwelijks feestje van de oom en tante van mijn man. Ze hadden een heeeeel groot buffet. Gelukkig zat er genoeg bij wat ik ook mocht eten. Bami, nasi, loempia’s, vlees en kroepoek. Heerlijk was het.

Zondag 10-11-19:
Ik maakte de heerlijke tortillaschips uit de oven met crème fraiche van Arla lactofree (0,01/100g). En de spicy tomatensaus van Mister Kitchen. En ik maakte er een avocadodip bij. Binnenkort online. Dit was ons voorgerecht. En daarna aten we heerlijke pizza’s. Jummy, was weer veel te lang geleden.