Eetdagboek week 51 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week zoete-aardappelstamppot met boerenkool en zalm, broodje vegan hamburger en we haalden makkelijk een frietje.

Maandag 14-12-20:
We aten vanavond weer eens zoete-aardappelstamppot met boerenkool en zalm. Dit is zo ontzettend lekker, heerlijk zoet. Dus wil jij eens een keer wat anders proberen dan de standaard boerenkool? Dan moet je dit echt eens maken.


Dinsdag 15-12-20:
Dit was mijn lunch jongens. Het zijn vegan hamburgers van meatless farm. Ik mocht ze proberen en ik hoop er snel een blogje over te schrijven. Ik vond ze heerlijk zo op een broodje hamburger met tomatenkethcup, augurk, komkommer, lente-ui en cashewnoten. De burgers kun je bij crisp online supermarkt bestellen.

’s Avonds hadden we nog een klein restje van de stamppot. En deze heerlijke lactosevrije tiramisu met Arla lactofree roomkaas.
tiramisu


Woensdag 16-12-20:
Woensdag en dat betekend bij ons 1 keer in de maand lasagnedag!! Wij aten weer de lasagne weer van Knorr wereldgerechten (kan melk bevatten) met lactosevrije melk. En deze keer voegde ik alleen wat lente-ui en wortels toe. De bestelling van Albert Heijn kwam precies om etenstijd dus kon geen verse groente meer eraan toevoegen, maar hij was wel weer super lekker. Ik rasp er zelf altijd extra belegen Hollandse harde kaas overheen dan krijgt de lasagne net nog wat meer pit.


Donderdag 17-12-20 en Vrijdag 18-12-20:
Ik mocht ook vegan gehakt van meatless farm proberen, wow daar ben ik zo door verrast. Ik laat je het weten in mijn review die ik volgende week wil schrijven. Ik maakte er een super lekkere pasta mee samen met de bologneseschotel van Hak (helaas gaat deze uit het assortiment want wij vonden hem echt heel lekker, en het is zo makkelijk even opwarmen en aanvallen maar).


Zaterdag 19-12-20:
Wij haalden lekker frietjes bij de cafetaria bij ons in het dorp, lekker schransen achter de tv. Dat kan als het weekend is toch? Een lekkere klodder mayonaise erbij en smullen maar. Ik had nu eens een kroket besteld (helemaal vergeten te vragen of er melk in zat). Meestal pak ik een frikandel, kipnuggets of een braadworstje. Maar ik heb er gelukkig geen last van gehad.


Zondag 20-12-20:
We hadden lekker gesnaaid vanmiddag, wat dacht je van een grote bak met nacho’s uit de oven? En een stukje vegan chocoladeletter van Holland & Barret? Dus hebben we na het wandelen even snel een bakje tomatensoep uit de vriezer gehaald en deze hebben we laten ontdooien in de kookpan.