Lactosevrij eetdagboek week 29

Maandag 15-07-19:
We aten vanavond gekookte aardappels met vegan jus (10 gram wajang boter, 10 gram bloem, 1/4 bouillontabletje Maggi, 100 ml water of meer naar eigen dikte maken), met een potje erwten met wortel en kip gemarineerd met bonenmix kruiden en sojasaus gebakken in olijfolie.

Dinsdag 16-07-19:
Babi pangang Conimex (kan melk bevatten) Heerlijk gesmuld, was heel erg lang geleden. Ik had alleen prei en groene paprika gebruikt in plaats van champignons en peultjes.

Woensdag 17-07-19:
Ik had rösti van Aviko gebakken in olijfolie. En ik bakte een heerlijke koolvis bij gekruid met wat zout en peper. En daarbij serveerde ik sla. Ik ben alleen vergeten om een foto te maken.

Donderdag 18-07-19:
We aten Franse frietjes van Aviko uit de airfryer. En kippenfingers van Mora, alleen zag ik op het laatste moment dat deze melk bevatten, dus heb ik nog snel een lactase pilletje in genomen. En ik heb gelukkig nergens last van gehad.

Vrijdag 19-07-19:
Ik maakte weer de lactosevrije verse tomatensoep en daarbij maakte ik ook nog de lactosevrije broodkrans van Chantal. Jammie, wat was dat weer lang geleden.

Zaterdag 20-07-2019:
Vanmiddag heb ik macaroni met mijn achternichtjes gemaakt. Gewoon simpel met de macaroni/spaghettimix van de Jumbo (volledig lactosevrij) en de spelt macaroni van Honig. En we bakten er een eitje bij en serveerde er sojasaus (ketjap manis) bij. En om 15uur zijn we naar de Lion King 3D geweest. Wauw, wat een mooie film. Een aanradertje hoor, het was er nu ook perfect weer voor. Wat een regen is er gevallen vandaag. En ’s avonds hebben we nog lekker even gebubbeld in ons bubbelbad!

Zondag 21-07-2019:
Vanmiddag zijn we met onze schoonouders naar Zoo Veldhoven geweest. Ook al zo leuk, en helemaal als je van papegaaien houd. Wij hebben zelf een Groenvleugel ara, dus we waren erg benieuwd. Er zaten er zoveel, we hebben daar een frietje gegeten. En op de terugweg zijn we nog even langs Mc Donalds in Best gereden. Daar heb ik een kleine hamburger op, met een paar kipnuggets. Wederom de foto vergeten hihi.