Pruimentaart met amandelen lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 10 stukken taart.

We hebben zelf pruimen en ik kocht er ook nog een aantal op de markt. Dus daar ging ik natuurlijk mee aan de slag. Daar is deze heerlijke pruimentaart uit ontstaan. Heerlijk bij een bakje koffie of thee.

Ik maakte hem afgelopen Zaterdagmorgen om 9uur. Jaaa, toen stond ik al in de keuken. Wij gaan elke Zaterdag bij onze tante koffiedrinken. En deze week was ze op vakantie, dus was het hier.

En ik had nog zoveel pruimen dus besloot ik er deze heerlijke taart mee te maken. Ik had nog wat slagroom opgeklopt, wel met lactose. Want zelf heb ik de kant en klare soja slagroom van AH (waar ik zuinig mee om ga haha). Gebruik een springvorm van 24cm.

*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij omdat pruimen veel fructose bevatten.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd50 minutenTotale tijd1 uur 5 minuten

 100 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine AH
 150 g bloem
 100 g suiker
 2 eierdooiers
 1 theel bakpoeder
 Voor de vulling:
 500 g pruimen
 40 g basterdsuiker
 1 theel koekkruiden
 1 flink handje amandelen
 bakspray of olijfolie om mee in te vetten

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 45-50 minuten).

2

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. En snij in stukjes.

3

Doe de boter, bloem, suiker, 2 eierdooiers en de theelepel bakpoeder in een kom. En mix met de mixer een paar minuutjes tot een mooi stevig deeg.

4

Vet een grote springvorm in en druk het beslag erin, maak er ook een mooi randje langs. Doe eventueel nog wat bloem aan je handen als het deeg blijft plakken aan je vingers.

5

Was de pruimen en snij allemaal door de helft en haal de pit eruit. Doe de pruimen in een schaal en voeg de basterdsuiker en de kaneel toe. Roer alles goed door elkaar.

6

Leg de pruimen op de bodem. En verdeel de amandelen er overheen. Zet voor ongeveer 45-50 minuten in de oven en bak de pruimentaart gaar.

7

En laat hem even goed afkoelen in de springvorm.

8

En nu smullen maar!

Ingredienten

 100 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine AH
 150 g bloem
 100 g suiker
 2 eierdooiers
 1 theel bakpoeder
 Voor de vulling:
 500 g pruimen
 40 g basterdsuiker
 1 theel koekkruiden
 1 flink handje amandelen
 bakspray of olijfolie om mee in te vetten

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 45-50 minuten).

2

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. En snij in stukjes.

3

Doe de boter, bloem, suiker, 2 eierdooiers en de theelepel bakpoeder in een kom. En mix met de mixer een paar minuutjes tot een mooi stevig deeg.

4

Vet een grote springvorm in en druk het beslag erin, maak er ook een mooi randje langs. Doe eventueel nog wat bloem aan je handen als het deeg blijft plakken aan je vingers.

5

Was de pruimen en snij allemaal door de helft en haal de pit eruit. Doe de pruimen in een schaal en voeg de basterdsuiker en de kaneel toe. Roer alles goed door elkaar.

6

Leg de pruimen op de bodem. En verdeel de amandelen er overheen. Zet voor ongeveer 45-50 minuten in de oven en bak de pruimentaart gaar.

7

En laat hem even goed afkoelen in de springvorm.

8

En nu smullen maar!

Pruimentaart met amandelen lactosevrij