Kroketbroodjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 kroketbroodjes.

Oh my, deze wat zien deze kroketbroodjes er lekker uit. En dat zijn ze ook. En wist je dat het helemaal niet moeilijk te maken is? Ik dacht op het begin dat ik helemaal geen kroketten meer kon eten. Maar niks was minder waar.Β 

Welke kroketten zijn er nou eigenlijk lactosevrij? De kroketten van Mora, Jumbo merk in de doos en het AH basic merk. Een lekker laagje lactosevrije bladerdeeg er omheen en smullen maar.

*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd30 minuten

 4 velletjes bladerdeeg GEEN roomboter (Jumbomerk, Ahmerk, Koopmans kan sporen van melk bevatten)
 2 kroketten Jumbomerk, Mora, AH basic merk
 1 ei

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 20-25 minuten).

2

Haal de bladerdeeg uit de diepvries samen met de kroketten. En laat 10 minuten ontdooien. De kroketten blijven hard, maar die worden straks in de oven vanzelf warm en zacht.

3

Leg op een plak bladerdeeg een kroket. En leg het andere plakje bladerdeeg hier overheen.

4

Snij er met een mesje sneetjes in op de bovenkant. Druk de zijkanten aan met een vork en snij de over gebleven stukken aan de zijkant weg.

5

Bekleed een bakplaat met bakpapier. En leg hier de kroketbroodjes op.

6

Klop het ei los met een vork. Besmeer de lactosevrije kroketbroodjes hiermee met een kwastje.

7

En bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.

kroketbroodje

8

Wil je ze bij de borrel serveren? Snij ze even door.

Ingredienten

 4 velletjes bladerdeeg GEEN roomboter (Jumbomerk, Ahmerk, Koopmans kan sporen van melk bevatten)
 2 kroketten Jumbomerk, Mora, AH basic merk
 1 ei

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 20-25 minuten).

2

Haal de bladerdeeg uit de diepvries samen met de kroketten. En laat 10 minuten ontdooien. De kroketten blijven hard, maar die worden straks in de oven vanzelf warm en zacht.

3

Leg op een plak bladerdeeg een kroket. En leg het andere plakje bladerdeeg hier overheen.

4

Snij er met een mesje sneetjes in op de bovenkant. Druk de zijkanten aan met een vork en snij de over gebleven stukken aan de zijkant weg.

5

Bekleed een bakplaat met bakpapier. En leg hier de kroketbroodjes op.

6

Klop het ei los met een vork. Besmeer de lactosevrije kroketbroodjes hiermee met een kwastje.

7

En bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.

kroketbroodje

8

Wil je ze bij de borrel serveren? Snij ze even door.

Kroketbroodjes lactosevrij