Pasta met haver cuisine lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Ik heb zoiets lekkers gegeten dat ik het recept met jullie wil delen van deze heerlijke pasta met haver cuisine. Ik maakte fusilli met Oatly haver cuisine. En het was verrukkelijk en ook nog eens volledig lactosevrij. En zoals je van mij gewend bent, het is weer een makkelijk recept zonder pakjes en zakjes. Ik heb weer een blik in mijn koelkast geworpen en met wat ik in huis had is dit recept ontstaan. En ik ga het zeker vaker maken. De haver cuisine is lang houdbaar en kan je gewoon bewaren in je voorraadkast, hoe fijn is dat. Zo heb je altijd een pakje "lactosevrije room" in huis.
*Fructosearm: Gebruik glutenvrije of spelt fusilli als je ook gevoelig bent voor tarwe. Gebruik het groen van een lente-ui. Kijk uit met de hoeveelheid champignons en courgette. Let op de hoeveelheid peper.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 250 g fusilli + snufje zout
 100 ml haver cuisine Oatly
 2 steeltjes lente-ui
 50 g champignons
 50 g courgette
 100 g spekjesblokjes
 handje Parmezaanse kaas (of gebruik kaas die je verdragen kan)
 1 flinke eetl gedroogde of verse peterselie
 handje pijnboompitten
 snuf peper
 snuf zout
 boter of olie

1

Vul een kookpan met voldoende water en breng aan de kook. Voeg de fusilli en het snufje zout toe en kook gaar, volg de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snij de champignons, lente-ui, en de courgette fijn. Bak deze samen met de spekjes ongeveer in 5-10 minuten gaar.

3

Voeg wat geraspte Parmezaanse (of andere kaas die je hebben kan), handje pijnboompitten en 1 flinke eetl. verse peterselie toe. En voeg als laatste een snufje zout en peper naar smaak toe.

4

Voeg de haver cuisine toe en laat even pruttelen.

5

Roer als laatste de fusilli erdoor heen. En aanvallen maar!

Ingredienten

 250 g fusilli + snufje zout
 100 ml haver cuisine Oatly
 2 steeltjes lente-ui
 50 g champignons
 50 g courgette
 100 g spekjesblokjes
 handje Parmezaanse kaas (of gebruik kaas die je verdragen kan)
 1 flinke eetl gedroogde of verse peterselie
 handje pijnboompitten
 snuf peper
 snuf zout
 boter of olie

Stappen

1

Vul een kookpan met voldoende water en breng aan de kook. Voeg de fusilli en het snufje zout toe en kook gaar, volg de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snij de champignons, lente-ui, en de courgette fijn. Bak deze samen met de spekjes ongeveer in 5-10 minuten gaar.

3

Voeg wat geraspte Parmezaanse (of andere kaas die je hebben kan), handje pijnboompitten en 1 flinke eetl. verse peterselie toe. En voeg als laatste een snufje zout en peper naar smaak toe.

4

Voeg de haver cuisine toe en laat even pruttelen.

5

Roer als laatste de fusilli erdoor heen. En aanvallen maar!

Pasta met haver cuisine lactosevrij