Aardappelschotel uit de oven met kippenpootjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2-3 personen.
Dit lekkere recept kreeg ik weer opgestuurd door Rebecca. Zo leuk, want ik heb de laatste tijd wat minder inspiratie. Dus ik ben echt blij met haar recepten, zo eten we toch heel afwisselend. En wat een super simpel recept voor de gemarineerde kippenpootjes en de aardappeltjes. De kippenpootjes moet je wel een dagdeel in de marinade laten trekken voor het beste resultaat. En je kunt bij de aardappeltjes natuurlijk ook een heerlijk ander stukje vlees of vis serveren voor een volgende keer.
*Fructosearm: Let op met de kruiden, gebruik het groen van de lente-ui en laat het teentje knoflook weg. Vervang de ketjap manis ook door sojasaus en kijk voor jezelf of het bouillonblokje, de hoeveelheid courgette en tomaten verdragen kan (dat geld voor iedereen weer anders).

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd40 minuten

 Voor de kippenpootjes marinade:
 4-6 kippenpootjes
 1 eetl sojasaus
 1 eetl ketjap manis
 1 blokje kippenbouillon Maggi (kan sporen van melk bevatten)/ Jumbo
 1 teentje knoflook
 scheutje olijfolie/ zonnebloemolie/ kokosolie
 Voor de aardappels:
 1 zakje krieltjes (450 gram)
 2 tomaten
 1 courgette
 1 steeltje lente-ui
 snufje zout
 snufje peper
 1 eetl Italiaanse kruiden
 1 ei
 100 g geraspte Parrano kaas/ Kees kaas/ Violife of zelf geraspte kaas van belegen tot oude kaas
 scheutje olijfolie/ zonnebloemolie/ kokosolie

1

Bereiding kip marinade:
Pers het teentje knoflook uit of snij heel fijn. Doe alle ingrediΓ«nten voor de kip marinade in een kom. En verkruimel het bouillonblokje erover heen en hussel alles goed door elkaar. Laat minimaal een dagdeel laten intrekken.

2

Bereiding aardappeltjes:
Doe en scheutje olie in de koekenpan en laat warm worden. Kruid de krieltjes met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak ze ongeveer 4 minuten.

3

Snij de courgette en de tomaten in blokjes, en snij de lente-ui fijn.

4

Voeg de courgette en de lente-ui aan de krieltjes toe. En bak een paar minuten mee.

5

Voeg als laatste het ei en de tomaten toe. En bak een paar minuten, en roer ondertussen alles goed door.

6

Verwarm de oven voor op 200 graden (oventijd 20 minuten). Vet een ovenschaal in met olie.

7

Voeg alles samen in een schaal.

8

Strooi de kant en klare geraspte kaas van Parrano, Kees kaas of Violife of zelf geraspte kaas (belegen tot oud) erover heen. En zet de schaal voor ongeveer 20 minuten in de oven.

9

Bak ondertussen de kippenpootjes in een scheutje olie op een laag vuur (anders branden ze al snel aan).

10

En nu smullen maar!!! Super simpel en erg lekker.

Ingredienten

 Voor de kippenpootjes marinade:
 4-6 kippenpootjes
 1 eetl sojasaus
 1 eetl ketjap manis
 1 blokje kippenbouillon Maggi (kan sporen van melk bevatten)/ Jumbo
 1 teentje knoflook
 scheutje olijfolie/ zonnebloemolie/ kokosolie
 Voor de aardappels:
 1 zakje krieltjes (450 gram)
 2 tomaten
 1 courgette
 1 steeltje lente-ui
 snufje zout
 snufje peper
 1 eetl Italiaanse kruiden
 1 ei
 100 g geraspte Parrano kaas/ Kees kaas/ Violife of zelf geraspte kaas van belegen tot oude kaas
 scheutje olijfolie/ zonnebloemolie/ kokosolie

Stappen

1

Bereiding kip marinade:
Pers het teentje knoflook uit of snij heel fijn. Doe alle ingrediΓ«nten voor de kip marinade in een kom. En verkruimel het bouillonblokje erover heen en hussel alles goed door elkaar. Laat minimaal een dagdeel laten intrekken.

2

Bereiding aardappeltjes:
Doe en scheutje olie in de koekenpan en laat warm worden. Kruid de krieltjes met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak ze ongeveer 4 minuten.

3

Snij de courgette en de tomaten in blokjes, en snij de lente-ui fijn.

4

Voeg de courgette en de lente-ui aan de krieltjes toe. En bak een paar minuten mee.

5

Voeg als laatste het ei en de tomaten toe. En bak een paar minuten, en roer ondertussen alles goed door.

6

Verwarm de oven voor op 200 graden (oventijd 20 minuten). Vet een ovenschaal in met olie.

7

Voeg alles samen in een schaal.

8

Strooi de kant en klare geraspte kaas van Parrano, Kees kaas of Violife of zelf geraspte kaas (belegen tot oud) erover heen. En zet de schaal voor ongeveer 20 minuten in de oven.

9

Bak ondertussen de kippenpootjes in een scheutje olie op een laag vuur (anders branden ze al snel aan).

10

En nu smullen maar!!! Super simpel en erg lekker.

Aardappelschotel uit de oven met kippenpootjes lactosevrij