Wortelsoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 6 personen.
Vrijdag is het bij ons altijd soep-dag. En ik ben al een tijdje fan van helemaal zelf gemaakte soepen zonder pakjes en zakjes even pureren en je hebt een echt gezond soepje. Nu is deze wortelsoep ontstaan doordat mijn moeder wortels had gekregen en ze wist er geen raad mee. En ik natuurlijk wel, ik vind het zo leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Het schrappen van de wortels was wel even een werkje moet ik eerlijk bekennen. Maar dat weerhoud me niet om deze wortelsoep binnenkort weer eens te maken. Hij viel hier in goede smaak. En hou je niet zo van soepvlees? Je kunt er ook soepballetjes aan toevoegen, of laat beide weg ook hartstikke lekker!
*Fructosearm: Let op de hoeveelheid wortels, ik kan een bord soep goed verdragen. Let ook op het bouillonblokje, test voor jezelf of je dit verdragen kan. Gebruik de kookroom van Blue band lactosevrij finesse of haver cuisine Oatly.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd45 minuten

 200 g soepvlees
 1 bos bospeen (ongeveer 10-15 wortels)
 1 l water
 1 rundvlees bouillonblokje Jumbomerk/ Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 handje verse/gedroogde bieslook
 scheutje lactosevrije kookroom Blue band finesse/ Alpro soja-rice/ Dream almond-rice/ Oatly

1

Kook het soepvlees 2 uur op middelmatig vuur. Je kunt deze stap ook overslaan als je geen soepvlees in je soep wilt.

2

Schrap je wortels. En was ze even goed af. Snij ze in stukjes en doe in een kookpan.

3

Voeg het water en het bouillonblokje toe. En breng het nu aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken.

4

Haal de pan van het vuur en pureer alles heel fijn met de staafmixer. Voeg nu eventueel je soepvlees toe. Voeg nog een beetje extra water toe als de soep te dik is. Ik heb het vocht van het soepvlees erbij gedaan. En roer alles even door.

5

Snij je bieslook fijn (of gebruik gedroogde bieslook). En voeg samen met het scheutje lactosevrije kookroom toe aan de wortelsoep. De soep is niet alleen lekker als voorgerecht, maar hij is ook heerlijk voor bij de lunch met een heerlijk met een kaasbroodje (link van het recept onderaan).

Lactosevrije kaasbroodjes

Ingredienten

 200 g soepvlees
 1 bos bospeen (ongeveer 10-15 wortels)
 1 l water
 1 rundvlees bouillonblokje Jumbomerk/ Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 handje verse/gedroogde bieslook
 scheutje lactosevrije kookroom Blue band finesse/ Alpro soja-rice/ Dream almond-rice/ Oatly

Stappen

1

Kook het soepvlees 2 uur op middelmatig vuur. Je kunt deze stap ook overslaan als je geen soepvlees in je soep wilt.

2

Schrap je wortels. En was ze even goed af. Snij ze in stukjes en doe in een kookpan.

3

Voeg het water en het bouillonblokje toe. En breng het nu aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken.

4

Haal de pan van het vuur en pureer alles heel fijn met de staafmixer. Voeg nu eventueel je soepvlees toe. Voeg nog een beetje extra water toe als de soep te dik is. Ik heb het vocht van het soepvlees erbij gedaan. En roer alles even door.

5

Snij je bieslook fijn (of gebruik gedroogde bieslook). En voeg samen met het scheutje lactosevrije kookroom toe aan de wortelsoep. De soep is niet alleen lekker als voorgerecht, maar hij is ook heerlijk voor bij de lunch met een heerlijk met een kaasbroodje (link van het recept onderaan).

Wortelsoep lactosevrij