Lactosevrij eetdagboek week 52

Maandag 23-12-19:
Vanavond maakte ik deze verrukkelijke lactosevrije wraps met tomaat van de site. En ik hield wat apart, daar maakte ik een paar groentehapjes voor mijn zoon van. Zo hadden we allemaal eten en ik hoefde niks weg te gooien.

Dinsdag 24-12-19:
Kerstavond vanavond! Mijn man had weer eens een keer zin in zelfgemaakte sushi. Ik had er alle ingrediënten voor besteld, alleen nu waren ze de rijstazijn vergeten. Waarschijnlijk niet goed gaan. Ach ik had nog gewone azijn, dus heb ik deze maar gebruikt. En dat ging ook goed en hij smaakte verrukkelijk. De volgende middag hebben we het laatste op gegeten. Ik had nu kipschnitzel (AH), gerookte zalm, courgette, ijsbergsla, rucola, bosui, mayonaise, avocado en komkommer gebruikt. Mmm!! De foto is alleen heel onduidelijk, maar we aten nu ook later. Eerst hadden we onze zoon op bed gelegd, en daarna samen lekker gegeten. Erbij maakte ik nog de yakitori’s warm in de magnetron.

Woensdag 25-12-19:
Eerste Kerstdag! Ik had gister al het één en ander voorbereid zodat ik vandaag nog lekker wat romantische Kerstfilms kon kijken en we zijn ook nog even een groot rondje met mijn broer en schoonzus wezen wandelen. Heerlijk genieten op deze Feestdag.

Gister maakte ik de lactosevrije zoeteaardappelsoep en vandaag heb ik de hartige kerstboom bladerdeegkoekjes nog even snel gebakken. Hoe gaaf ziet dat eruit? Oh ja en die gin tonic op de achtergrond staat jou natuurlijk ook aan te kijken. Mmm, die was lekker! Ik had de tip bij Unbloom fotografie (instagram). Mijn schoonzusje is gek op Gin tonic dus hebben we deze samen gemaakt.

En het hoofdgerecht was me toch lekker. We zijn allemaal gek op ‘Loetje’. Dus ik besloot 5 heerlijke ossenhaasjes bij de slager te halen. Mijn vader bakte deze in de schuur, eerst voor mij. Die bakte hij in wajang boter. Dus je begrijpt het al ik zat als eerste te eten haha. Ik vond het wel een beetje vervelend maar beter dan buikpijn nietwaar? De mannen hadden de biefstuk tegelijk op gegeten als mij haha. Dus achteraf hoefde ik me niet schuldig te voelen. Voor mijn moeder maakte ik een courgette hasselback met brie (suikers en koolhydraten op 0). Dit aten mijn schoonzusje en ik ook als bijgerecht. Lekker!! Ik heb er geen foto van genomen maar ik ga ze binnenkort nog eens maken. En we bakte er twisters bij in de frietpan van het merk Lamb Weston. En wat rucola hoort er natuurlijk ook bij en ik stak nog een paar kerkklokken uit wit brood (Goudeerlijk).

En het lactosevrije toetje mocht er ook wezen hoor. Alle credits voor mezelf hahaahah. Ik maakte vorige week al het lactosevrije roomijs (lekker joh, deze wil ik binnenkort uit gaan werken). En gister maakte ik al de lactosevrije appel crumble. En ik had karamel gemaakt, dit op een bakpapier gegoten. En toen het uitgehard was heb ik het in stukjes gebroken, ziet er chique uit hè? Dit is het bordje van mijn moeder trouwens, want mijn portie was veel minder groot haha (vanwege de fructose), een heel klein stukje appel crumble en 1 bolletje lactosevrij ijs en geen karamel. Maar ik heb ervan genoten.

Donderdag 26-12-19:
Vanmiddag zijn we bij mijn zwager en schoonzus wezen eten. Iedereen maakte wat. Ik maakte deze heerlijke gegrilde broodjes met carpaccio vooraf. Daar gebruikte ik de heerlijke truffelmayonaise voor. Daar ben ik zo dol op!! En ik gebruikte Parmezaanse kaas van Parrano (kijk voor jezelf of je deze verdragen kan).

En als hoofdgerecht had mijn schoonmoeder speciaal voor mij een varkenshaasje in spek gewikkeld (volledig lactosevrij) gemaakt, deze had ze van Betty’s kitchen.nl en daarbij had ze sperziebonen en frietjes! Mmm, een heerlijk maaltje!! Mijn schoonzus had voor het toetje gezorgd, ze had gevraagd wat ik mocht hebben. Maar vanwege dat ik ook weinig fruitsuikers kan verdragen heb ik gezegd dat ze niet naar mij hoefde te kijken. Dat is voor een ander veel te ingewikkeld, geen lactose en ook nog eens geen fructose haha. Want tja in alle toetjes zit melk en suiker.

Vrijdag 27-12-19:
Ik wist echt niet wat we vanavond nou eens moesten gaan eten. Ik was na al het gekokkerel een beetje inspiratieloos. Maar mijn vader die vroeg of ik nog een rol vers pizzadeeg in de koelkast had liggen, toevallig deze keer niet zei ik. En toen bedacht ik dat ik zelf ook wel heel erg veel in pizza had, en er lag carpaccio in de koelkast! Win- Win situatie. Dus heb ik zelf het pizzadeeg gemaakt in de broodmachine, ideaal die heeft het meeste werk voor mij gedaan. En ik heb nog lekker wat voorraadjes in de vriezer zitten. Dus nu heb ik sowieso weer wat pizzadeeg achter de hand voor een onverwachtse pizza-avond haha. Binnenkort komt het verrukkelijke recept online.

Zaterdag 28-12-19:
Vanavond hebben we lekker de frietpan aangeslingerd! Ik bakte nog twisters die over waren en wat dacht je van een heerlijk frikandelletje. En daarbij serveerde ik nog wat rucola, altijd lekker!

Zondag 29-12-19:
Ik maakte vanavond deze super simpele maar o zo lekkere lactosevrije tomatensoep met gezeefde tomaten. Ik had nog maar 1 pakje gezeefde tomaten in huis dus ik wilde eerste de helft van het recept maken maar mijn broertje vroeg of ik nog wat wilde van de supermarkt dus zo kon ik toch een grote pan maken. Ideaal!! En mijn man had niet al zijn pizza op afgelopen Vrijdag, deze had ik gemaakt met gesneden kipfilet (ah, kijk altijd goed op verpakking sommige bevatten melk) en prei. Dus deze hadden we er ook nog bij gegeten.

Maandag 30-12-19:
We genoten van een lekker kommetje tomatensoep die ik gister maakte. En daarna aten we weer eens deze heerlijke rauw gebakken aardappeltjes, wij zijn er dol op. Ik heb er nu wat Provinciaalse kruiden overheen gestrooid en wat grof zeezout. En daarbij had ik nog vissticks (Iglo) in zonnebloemolie gebakken.

Dinsdag 31-12-19:
De laatste dag van het jaar alweer.

Vanmorgen om een uurtje of 11 heb ik de frietpan aangeslingerd. En ben ik binnen de oliebollenmix klaar gaan maken, ik had deze keer de complete mix van Koopmans gebruikt (kan sporen van melk bevatten). En dat is heel goed bevallen.

En traditiegetrouw hebben we ook vanavond weer gegourmet. Ik maakte voor mezelf de lactosevrije satésaus van de site want de rest vind die van Wijko altijd zo lekker en deze bevat helaas melk. En als toetje maakte ik crème brûlée, natuurlijk lactosevrij. En we hebben er van gesmuld. Deze komt binnenkort online.

Toen onze maag goed gevuld was en het 12 uur geworden was zijn we naar de tent geweest die achter bij ons op het land neergezet was. En het was me toch gezellig!!! De volgende morgen iets minder hahaha.

En dit was hem het laatste lactosevrije eetdagboek van het jaar. Leuk weer dat je het gelezen hebt en ik hoop dat je dat in het nieuwe jaar ook blijft doen.