Aardbeientaart lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 10 stukken taart.
Toen ik net ontdekt had dat ik een lactose-intolerantie had wist ik echt niet wat ik nu wel en niet mocht eten. En toen kwam ik een heerlijke zelfgemaakte aardbeientaart tegen op fromswithlove.com (link onderaan). Deze heb ik op het begin echt zo vaak gemaakt. Mijn vriendin heeft ook een lactose-intolerantie. Dus voor haar heb ik hem ook weleens gemaakt, en zij vond hem ook heerlijk. Ik heb de ingrediënten iets aangepast naar eigen smaak. Maar hij is net zo heerlijk geworden.
*Fructosearm: Als je geen tarwe kan verdragen vervang het zelfrijzend bakmeel dan door speltbloem en bakpoeder. Vervang de suiker door gedroogde glucosestroop (fructoosje.nl). Gebruik het merg van een vanillestokje. Gebruik fructosearme aardbeienjam (fructoosje.nl) en kijk voor jezelf hoeveel aardbeien je verdragen kan. Vervang de poedersuiker door druivensuiker (Zonnatura).

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd40 minutenTotale tijd55 minuten

 175 g zelfrijzend bakmeel
 160 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 4 eieren
 snufje zout
 VOOR DE VULLING:
 aardbeienjam
 VOOR DE TOPPING:
 400 g aardbeien
 3 eetl citroensap
 150 g poedersuiker
 pure hagelslag (kan sporen van melk bevatten)
 bakspray/ olie

1

Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht (oventijd 35-40 minuten).

2

Doe de eieren (kamertemperatuur), suiker, vanillesuiker en het snufje zout in de beslagkom en mix 6-8 minuutjes goed door met de mixer.

3

Zeef vervolgens het zelfrijzende bakmeel erboven. En spatel heel rustig met de spatel alles goed door elkaar zodat je een egale massa krijgt.

4

Doe een bakpapiertje op de onderkant van de springvorm en vet de randen in met olijfolie/zonnebloemolie of kokosolie. Giet hier nu het beslag in.

5

En zet de springvorm 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Zodra de biscuit klaar is, prik je er even met een cocktailprikker in om te kijken of hij gaar is. En als er nog wat aan blijft plakken, zet je hem nog een paar minuten terug in de oven.

6

Laat nu afkoelen in de springvorm op een rooster. Na ongeveer een uur is hij wel afgekoeld en kun je rand verwijderen.

7

Snij nu de biscuit doormidden met een lang (brood) mes. Smeer daar de aardbeienjam op. En leg de andere helft er weer op.

8

Maak in een kommetje de suikerglazuur. Doe de poedersuiker in de kom, voeg de 3 eetlepels citroensap toe als hij nog niet vloeibaar genoeg is voeg je nog een eetlepel toe. Hou je niet van citroensap? Vervang dan door water. Roer even goed door. Smeer de suikerglazuur over de aardbeientaart heen met een lepel, ook de zijkanten.

9

Snij de aardbeien in schijfjes en leg die erop. Strooi er nog wat hagelslag overheen je aardbeientaart is af. Zet hem nog minimaal een uurtje in de koelkast zodat de suikerglazuur hard wordt en dan smullen maar.

fromswithlove.com

Ingredienten

 175 g zelfrijzend bakmeel
 160 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 4 eieren
 snufje zout
 VOOR DE VULLING:
 aardbeienjam
 VOOR DE TOPPING:
 400 g aardbeien
 3 eetl citroensap
 150 g poedersuiker
 pure hagelslag (kan sporen van melk bevatten)
 bakspray/ olie

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht (oventijd 35-40 minuten).

2

Doe de eieren (kamertemperatuur), suiker, vanillesuiker en het snufje zout in de beslagkom en mix 6-8 minuutjes goed door met de mixer.

3

Zeef vervolgens het zelfrijzende bakmeel erboven. En spatel heel rustig met de spatel alles goed door elkaar zodat je een egale massa krijgt.

4

Doe een bakpapiertje op de onderkant van de springvorm en vet de randen in met olijfolie/zonnebloemolie of kokosolie. Giet hier nu het beslag in.

5

En zet de springvorm 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Zodra de biscuit klaar is, prik je er even met een cocktailprikker in om te kijken of hij gaar is. En als er nog wat aan blijft plakken, zet je hem nog een paar minuten terug in de oven.

6

Laat nu afkoelen in de springvorm op een rooster. Na ongeveer een uur is hij wel afgekoeld en kun je rand verwijderen.

7

Snij nu de biscuit doormidden met een lang (brood) mes. Smeer daar de aardbeienjam op. En leg de andere helft er weer op.

8

Maak in een kommetje de suikerglazuur. Doe de poedersuiker in de kom, voeg de 3 eetlepels citroensap toe als hij nog niet vloeibaar genoeg is voeg je nog een eetlepel toe. Hou je niet van citroensap? Vervang dan door water. Roer even goed door. Smeer de suikerglazuur over de aardbeientaart heen met een lepel, ook de zijkanten.

9

Snij de aardbeien in schijfjes en leg die erop. Strooi er nog wat hagelslag overheen je aardbeientaart is af. Zet hem nog minimaal een uurtje in de koelkast zodat de suikerglazuur hard wordt en dan smullen maar.

Aardbeientaart lactosevrij