Eetdagboek week 50

Maandag 10-12-18:
Afgelopen Zondag maakte ik de fusilli met tapenade weer. En daar hebben we vandaag ook nog heerlijk van gegeten, alle smaken waren er ingetrokken, zo lekker.

Dinsdag 11-12-18:
Mijn mannetje moest overwerken dus hoefde ik alleen maar voor mezelf te zorgen. Ik maakte de zalm uit de oven met spekjes weer eens en ik bakte de zoete aardappelfrietjes van Aviko in de airfryer en erbij serveerd ik wat rucola sla met pijnboompitten.

Woensdag 12-12-18:
Vanavond had mijn mannetje frietjes en een frikandelletje bij de cafetaria gehaald bij ons in het dorp. We moesten ’s avonds weer weg dus was het wel een keer makkelijk en erg lekker hihi. 

Donderdag 13-12-18:
Jammie, dit was weer een heerlijk avondmaal. We aten een steak van de meatlovers (verkrijgbaar bij Jumbo uit de diepvries) gebakken in plantaardige vloeibare boter met aardappelpartjes van Aviko gebakken in zonnebloemolie. En ik maakte witlof met ontbijtspek uit de oven. Erg lekker en eens een keer wat anders dan met ham en kaas. 

Vrijdag 14-12-18:
Vandaag hoefde ik niet voor mijn ouders eten te koken dus ik maakte ik het mezelf niet te moeilijk vandaag. Ik maakte de simpele kippensoep weer eens. Zo makkelijk en toch heel erg lekker. De volgende dag hebben we hem bij de lunch op gegeten. En daarbij serveerde ik pasteitjes met ragout. Oh my, dat was veel te lang geleden. Ik had er gekookte kipfilet aan toegevoegd en wat was het weer heerlijk. Misschien ook een lekkere tip voor de Kerst! 

pasteitje

Zaterdag 15-12-18:
Ik had vanmorgen de aller lekkerste lactosevrije worstenbroodjes weer gemaakt. Mijn neef is druk aan het klussen geweest de afgelopen weken en deze keer heeft hij ook heerlijk gesmuld van de worstenbroodjes. Het zijn flinkerds met veel gehakt, maar ze waren ook meer dan goed gekeurd hihi. ’s Middags heb ik nog samen met mijn man de boel gesaust, dus veel zin en tijd voor eten koken was er niet vandaag. Dus heb ik mijn moeder wat nasi gehaald voor mijn man (ideaal). Vanwege mijn fructose-intolerantie mag ik deze niet, dus had ik voor mezelf wat rijst gekookt en heb ik daar de laatste ragout mee op gegeten. Dat was ook weer smullen. 

Zondag 16-12-18:
Ik had natuurlijk gister weer veel te veel rijst gekookt. Dus vandaag heb ik deze nog even opgewarmd in de magnetron en heb ik er heerlijke kip  in ketjapsaus bij gemaakt. Binnenkort komt dit recept weer online. Zo lekker! Ik had er deze keer groente bij gebakken maar wat sla bij geserveerd, ook een lekkere variatietip!