Witlof met ham en kaas lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2-3 personen.
Voor dit recept heb je maar 5 ingrediënten nodig. Een makkelijker recept voor witlof met ham en kaas uit de oven vind je niet. Ik had dit nog nooit gegeten. Mijn moeder kookte vroeger de witlof weleens, maar dan moest ik er niks van weten. Mijn vriendin die had me dit recept gegeven om eens te proberen. Zo gezegd zo gedaan, en we hebben het nu al een aantal keren gegeten. Het is echt heel erg lekker. Goede tips zijn zo leuk om te krijgen. Gebruik de kaas die jij verdragen kan. Zie onderaan dit recept naar de link voor allerlei soorten lactosevrije kaas.
*Fructosearm: Let op de hoeveelheid witlof en kijk goed dat de ham geen suiker en kruiden bevat.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd40 minuten

 3 stronkjes witlof
 snufje zout
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie.
 3 plakken ham
 3 plakken kaas belegen tot oud/ plantaardige kaas Wilmersburger of Violife

1

Snij het kontje van de witlof eraf. Snij nu doormidden, snij de midden stukjes eruit want dan kan heel bitter smaken. Hoe verder je het weg snijd hoe minder bitter het wordt.

2

Doe nu wat water in een kookpan samen met een snufje zout en voeg de witlof toe, en breng samen aan de kook. Kook de witlof nu 15-20 minuten. Giet af in een vergiet in de gootsteen. En laat even afkoelen.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 20 minuten).

4

Vet nu een ovenschaal in met olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie.

5

Snij de plakken ham en lactosevrije kaas door midden zodat je 6 plakken krijgt van ieders. En rol nu de halve stronkjes witlof in de ham en leg de kaas er boven op (omdat wij oudere kaas gebruiken kun je die er niet makkelijk om heen rollen). 

6

Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten. Serveer er aardappeltjes bij en smullen maar.

Lactosevrije kaas

Ingredienten

 3 stronkjes witlof
 snufje zout
 scheutje olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie.
 3 plakken ham
 3 plakken kaas belegen tot oud/ plantaardige kaas Wilmersburger of Violife

Stappen

1

Snij het kontje van de witlof eraf. Snij nu doormidden, snij de midden stukjes eruit want dan kan heel bitter smaken. Hoe verder je het weg snijd hoe minder bitter het wordt.

2

Doe nu wat water in een kookpan samen met een snufje zout en voeg de witlof toe, en breng samen aan de kook. Kook de witlof nu 15-20 minuten. Giet af in een vergiet in de gootsteen. En laat even afkoelen.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 20 minuten).

4

Vet nu een ovenschaal in met olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie.

5

Snij de plakken ham en lactosevrije kaas door midden zodat je 6 plakken krijgt van ieders. En rol nu de halve stronkjes witlof in de ham en leg de kaas er boven op (omdat wij oudere kaas gebruiken kun je die er niet makkelijk om heen rollen). 

6

Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten. Serveer er aardappeltjes bij en smullen maar.

Witlof met ham en kaas lactosevrij