Mmm, deze heerlijke kruidnotencheesecake met salted caramel is verrukkelijk. En een heerlijke taart voor Pakjesavond. Ik heb het recept van Jumbo.com (zie link van het recept onderaan). Samen met mijn achternichtje dook ik afgelopen weekend de keuken in.
Erg spannend want ik heb nog nooit zo'n cheesecake gemaakt. Alle ingrediënten die lactose bevatten (roomkaas, kwark en slagroom) heb ik vervangen door de producten van MinusL deze heb ik online bij Jumbo besteld. Maar je kan ook andere varianten gebruiken zodat hij volledig lactosevrij is. Gebruik bijvoorbeeld de plantaardige roomkaas van Violife, deze is verkrijgbaar bij de Albert Heijn. En de kwark en de slagroom kan je van Alpro gebruiken.
*Fructosearm: Helaas kan je dit recept niet fructosevrij maken.
Verwarm de oven voor tot 180 graden hetelucht (oventijd 60 minuten).
Smelt in een steelpan 125 g boter.
Verkruimel in de hakmolen/keukenmachine 200 g kruidnoten.
Bekleed een springvorm (24cm doorsnede) met een bakpapier en vet de randen in met wat boter, olie of bakspray.
Schep de kruimels door de gesmolten boter en schep in de springvorm. Druk met de lepel aan en zet 5 min. in de koelkast.
Klop met de mixer de roomkaas, 200 g suiker, kwark, eieren en het vanillearoma romig.
Schenk het mengsel op de bodem.
Bak de kruidnotencheesecake in de oven in 60 min. gaar.
Laat afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Smelt in een steelpan de 200 gram suiker met het water. Laat op hoger vuur goudbruin kleuren. Roer niet, maar beweeg de pan.
Voeg de 90 gram boter toe en laat al roerend oplossen.
Neem de pan van het vuur. Voeg de slagroom en het zout toe. Roer en laat afkoelen.
Schenk de karamelsaus over de taart en verkruimel de resterende kruidnoten erboven. Lekkere tip? Doop wat wat losse kruidnootjes in de karamelsaus en smikkel er zo van.
Kruidnotencheesecake met salted caramel Jumbo
Ingredienten
Stappen
Verwarm de oven voor tot 180 graden hetelucht (oventijd 60 minuten).
Smelt in een steelpan 125 g boter.
Verkruimel in de hakmolen/keukenmachine 200 g kruidnoten.
Bekleed een springvorm (24cm doorsnede) met een bakpapier en vet de randen in met wat boter, olie of bakspray.
Schep de kruimels door de gesmolten boter en schep in de springvorm. Druk met de lepel aan en zet 5 min. in de koelkast.
Klop met de mixer de roomkaas, 200 g suiker, kwark, eieren en het vanillearoma romig.
Schenk het mengsel op de bodem.
Bak de kruidnotencheesecake in de oven in 60 min. gaar.
Laat afkoelen en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Smelt in een steelpan de 200 gram suiker met het water. Laat op hoger vuur goudbruin kleuren. Roer niet, maar beweeg de pan.
Voeg de 90 gram boter toe en laat al roerend oplossen.
Neem de pan van het vuur. Voeg de slagroom en het zout toe. Roer en laat afkoelen.
Schenk de karamelsaus over de taart en verkruimel de resterende kruidnoten erboven. Lekkere tip? Doop wat wat losse kruidnootjes in de karamelsaus en smikkel er zo van.