Karamelkoekjes van bladerdeeg lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 15 karamelkoekjes met nougatinenootjes.

Wist je dat je van bladerdeeg deze heerlijke karamelkoekjes met nougatinenootjes kan maken? Dit recept is al een aantal jaren geleden ontstaan. Maar helaas was ik dit recept verloren. En na een aantal keer proberen mislukte hij steeds, maar nu heb ik eindelijk het perfecte recept voor de perfecte koekjes.

Gebruik het verse bladerdeeg uit de koeling in de supermarkt van Tante Fanny (0.01 lactose op 100 gram) of Ah. Maak zelf je karamelsaus en laat deze goed afkoelen. En de rest volgt vanzelf. Doe het rustig aan en neem er de tijd voor. De karamelsaus is al heel vaak mislukt bij mij, maar met dit recept kan het niet fout gaan dat verzeker ik je. Het oprollen van de bladerdeeg is ook even een geduldig werkje, maar uiteindelijk komen deze beauties zo uit de oven rollen.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd30 minuten

 1 rol verse bladerdeeg Tante Fanny (0.1/100g)
 100 g suiker
 1 eetl water
 45 g plantaardige boter Wajang/plantenmargarine AH of Flora
 75 ml slagroom MinusL/Alpro
 2 flinke eetl nougatine nootjes
 lactosearme of plantaardige melk

1

Maak als eerste de karamelsaus. Smelt in een steelpan de 100 gram suiker met het water.

2

Laat op hoger vuur goudbruin kleuren. Roer niet, maar beweeg de pan. En voeg de lactosevrije boter toe. En laat al roerend oplossen.

3

Neem de pan van het vuur. Voeg de lactosevrije slagroom toe. Roer goed door en laat afkoelen.

4

Verwarm de oven voor op 210 graden hete lucht (oventijd 12-15 min).

5

Haal het verse bladerdeeg 10 minuten van te voren uit de koelkast.

6

Leg het ingerolde deeg op het aanrecht op een snijplank en rol het uit. Smeer de karamelsaus erop met een lepel. Strooi de nougatine nootjes eroverheen. En rol het deeg op. Snij in kleine stukjes.

7

Bedek een bakplaat met bakpapier (want wat er onder zat is niet meer goed). Leg de bladerdeegkoekjes hierop. Leg ze wel een beetje uit elkaar. Smeer een beetje lactosevrije melk op de bovenkant van de bladerdeegkoekjes.

8

En zet ze in de oven en laat ze 12- 15 min goudbruin bakken.

9

Vervolgens haal je de bladerdeegkoekjes uit de oven en leg ze even op een bord met een bakpapiertje eronder anders blijven ze kleven. Want de karamelsaus is er een beetje uitgekomen en als je ze niet gelijk om los maakt van de bakplaat blijven ze plakken en krijg je ze er niet goed meer vanaf, dat heb ik zelf al ervaren hihi.

karamelkoekjes

10

karamelkoekjes

11

karamelkoekjes

Ingredienten

 1 rol verse bladerdeeg Tante Fanny (0.1/100g)
 100 g suiker
 1 eetl water
 45 g plantaardige boter Wajang/plantenmargarine AH of Flora
 75 ml slagroom MinusL/Alpro
 2 flinke eetl nougatine nootjes
 lactosearme of plantaardige melk

Stappen

1

Maak als eerste de karamelsaus. Smelt in een steelpan de 100 gram suiker met het water.

2

Laat op hoger vuur goudbruin kleuren. Roer niet, maar beweeg de pan. En voeg de lactosevrije boter toe. En laat al roerend oplossen.

3

Neem de pan van het vuur. Voeg de lactosevrije slagroom toe. Roer goed door en laat afkoelen.

4

Verwarm de oven voor op 210 graden hete lucht (oventijd 12-15 min).

5

Haal het verse bladerdeeg 10 minuten van te voren uit de koelkast.

6

Leg het ingerolde deeg op het aanrecht op een snijplank en rol het uit. Smeer de karamelsaus erop met een lepel. Strooi de nougatine nootjes eroverheen. En rol het deeg op. Snij in kleine stukjes.

7

Bedek een bakplaat met bakpapier (want wat er onder zat is niet meer goed). Leg de bladerdeegkoekjes hierop. Leg ze wel een beetje uit elkaar. Smeer een beetje lactosevrije melk op de bovenkant van de bladerdeegkoekjes.

8

En zet ze in de oven en laat ze 12- 15 min goudbruin bakken.

9

Vervolgens haal je de bladerdeegkoekjes uit de oven en leg ze even op een bord met een bakpapiertje eronder anders blijven ze kleven. Want de karamelsaus is er een beetje uitgekomen en als je ze niet gelijk om los maakt van de bakplaat blijven ze plakken en krijg je ze er niet goed meer vanaf, dat heb ik zelf al ervaren hihi.

karamelkoekjes

10

karamelkoekjes

11

karamelkoekjes

Karamelkoekjes van bladerdeeg lactosevrij