Lactosevrij eetdagboek week 22

Maandag 27-05-19:
Vanavond aten we gekookte aardappels met boter boontjes (van mijn tante uit de diepvries) en een hamburger uit de diepvries van het Jumbomerk.

Dinsdag 27-05-19:
Gister had ik weer teveel aardappels gekookt. Deze heb ik in stukjes gesneden en in een bakje gedaan en in de koelkast gezet. Zodat ik ze vandaag heerlijk op kon bakken in de koekenpan met een scheutje olijfolie. Wat frietkruiden er overheen.

Ons zoontje mag voor het eerst hapjes deze week. En ik kreeg van mijn vriendinnen de tip om met groente te beginnen. Dus ik maakte gisteren wortelhapjes en vandaag broccoli. Dus hebben wij er ook gelijk van mee gegeten en de rest zit in kleine muffinvormpjes in de diepvries gepureerd en al. Ideaal, erg lekker vind hij het trouwens nog niet haha. En daarbij aten we kippenvleugels (sojasaus + kipkruiden).

Woensdag 28-05-19:
Mijn mannetje at op zijn werk dus zo kon ik deze spaghetti alla carbonara weer eten. Dit was echt te lang geleden. Hij is alleen een beetje geschift denk ik. Ik had het vuur juist harder gezet toen ik het eimengsel toevoegde maar dat was toch net niet helemaal de bedoeling. Dus een goede smoes om deze binnenkort nog eens te maken. Hij was wel erg lekker hoor alleen hij was niet echt smeuïg. Binnenkort wordt het vervolgt haha…

Donderdag 29-05-19:
Vandaag was het Hemelvaartsdag. Voor mij een redelijk normale dag. Ik kon al mooi vroeg aan het werk in ons kasje en mijn zorgde voor onze zoon. ’s Middags maakte ik de pizzabodempjes en maakte ik alles klaar voor de pizzatjes. Deze keer maakte ik ze met de broodbakmachine, werkt nog beter dan met de hand (je hoeft er niet zoveel aan te doen haha). Heerlijk was het! Ik schreef er een tijdje geleden een blog over. Daar kun je er alles over vinden. Ik maakte als toetje Jelly pudding. Smaakte erg naar limonade siroop, maar het was wel lekker hoor. Vooral de kids zijn er dol op, het is lekker zoet! Ik had er aardbeien aan toegevoegd. En een toefje lactosevrije slagroom is er ook lekker op.

Vrijdag 30-05-19:
Wat een heerlijk weer vandaag al. Dat beloofd wat het weekend! We hadden mijn schoonouders voor moeder en alvast vaderdag een avondje eten bij het pannenkoekenhuis in Beesd bij de stapelbakker gegeven. Mmm, wat was het heerlijk. De kids konden maar ravotten en wij zaten met een heerlijk biertje in de zon. Het duurde wel wat lang totdat we onze pannenkoek kregen maar het was ook zo druk. Ik had een lactosevrije pannenkoek met spek en gember besteld. Erg lekker hoor, echte aanrader en ze houden goed rekening met je intolerantie.

Zaterdagavond 01-06-19:
Mijn vader had nog vis over en wilde graag nog een pizza bodem. Dus ik had gister de broodbakmachine nog even aangezet. En wij houden van dunne bodems dus er was nog veel pizzadeeg over. Deze heb ik belegd met wat we nog over hadden van Donderdag. En de rest van het pizzadeeg heb ik ingevroren. Ideaal en heel erg lekker.

Zondagavond 02-06-19:
Met dit mooie weer moeten wij natuurlijk ook bbqen! Wij zijn sinds vorig jaar helemaal verkocht. Eerst gaven we er niet zoveel om. Maar ik zorg altijd voor lekkere dips voor op het stokbrood en een lekkere salade. Ik maakte deze keer de pastasalade met prei en bieslook. En ik had bij Boon’s wat vlees en vis gehaald. Ik maakte ook dit recept voor pangasiusfilet (alleen wel met andere groente). En als toetje maakte ik het chocoladeijs. Jammie! Ik denk dat heel Nederland van het weekend wel gebqqt heeft.

eetdagboek