Simpele frambozenmousse lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Super simpele frambozenmousse maken met lactosevrije slagroom, soms kan het zo simpel zijn. Gebruik de slagroom van Minusl of Alpro. Vaak vragen mensen hoe ik op al die recepten kom? Nou toevallig kregen we heel veel bakjes frambozen van mijn nichtje. Hun verbouwen ze zelf en ook paprika's. Daar hebben we al een heerlijke paprikasoep mee gemaakt. Maar ik gooi elke dag wat frambozen door de lactosearme yoghurt, en ik heb er al een heerlijke crumble mee gemaakt.

Laatst maakte ik de lactosevrije chocolade mousse en ik dacht dat moet ook met frambozen lukken. En gelukkig pakte mijn experiment goed uit. Zodat ik vandaag dit heerlijke recept met jullie kan delen.

Ik heb deze mousse nu al een paar keer gemaakt met MInusL slagroom. Ik krijg daar nooit zo goed alle slagroom uit geknepen en dan heb ik echt iets minder dan 200ml (terwijl dat er wel in zit). Ik gebruikte de laatste keer vegan slagroom uit Duitsland en ik had gewoon een dubbele hoeveelheid. Dus kon ik er 4 toetjes uithalen. Misschien dat dat met de Alpro slagroom ook wel zo is. En ik had de cacaopoeder vervangen door chocolade druppels van Dr. Oetker (deze zijn sinds kort lactosevrij en vegan).

* Fructosearm: Vervang de poedersuiker door druivensuiker (Zonnatura), gebruik cacaopoeder zonder suiker en kijk voor jezelf of je de frambozen verdragen kan.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 200 g slagroom (MinusL of Alpro)
 1 zakje klop-fix
 2 eetl poedersuiker
 100 g frambozen + 4 extra voor garnering
 cacaopoeder

1

Klop de slagroom stijf met het zakje klopfix en de poedersuiker. En laat even staan.

2

Haal de frambozen even door de zeef met een lepel. Gooi de pitjes weg. En voeg het toe aan de slagroom.

3

Roer alles goed elkaar met een spatel of lepel. En verdeel de mousse over 2 schaaltjes. Leg er er 2 frambozen op en strooi er een beetje cacaopoeder overheen door middel van een zeef.

4

Zet ze voor het opdienen nog even in de koelkast of serveer direct.

Ingredienten

 200 g slagroom (MinusL of Alpro)
 1 zakje klop-fix
 2 eetl poedersuiker
 100 g frambozen + 4 extra voor garnering
 cacaopoeder

Stappen

1

Klop de slagroom stijf met het zakje klopfix en de poedersuiker. En laat even staan.

2

Haal de frambozen even door de zeef met een lepel. Gooi de pitjes weg. En voeg het toe aan de slagroom.

3

Roer alles goed elkaar met een spatel of lepel. En verdeel de mousse over 2 schaaltjes. Leg er er 2 frambozen op en strooi er een beetje cacaopoeder overheen door middel van een zeef.

4

Zet ze voor het opdienen nog even in de koelkast of serveer direct.

Simpele frambozenmousse lactosevrij