Pannenkoeken zonder ei

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Ik wilde graag voor mezelf pannenkoeken bakken zonder ei, ik reageer helaas op de eierdooier. Voor de rest van de familie had ik een pak pannenkoeken gebruikt. Mijn moeder had de mix gemaakt en hij was heerlijk. Ik wist niet dat het kon zonder ei maar het was het proberen waard. En ik proefde helemaal geen verschil. En het is ook nog eens super eenvoudig. Ze zijn heerlijk. Dit recept is ook ideaal voor mensen met een kippenei allergie of die geen eieren willen eten. En als je geen eieren in huis hebt is dit ook een ideaal recept om toch lekkere pannenkoeken op tafel te zetten.
*Fructosearm: Ben je ook gevoelig voor tarwe vervang de bloem dan door speltbloem. Laat de vanillesuiker weg en gebruik dextrose (Zonnatura) en eventueel het merg van een vanillestokje. Serveer er Karmamelstroop van Van Gilse bij en dextrose.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 300 g bloem
 3 eetl bakpoeder
 600 ml lactosevrije (bijv. plantaardige rijstmelk of sojamelk of lactosearme melk (MinusL, Campina of Arla)
 2 zakjes vanillesuiker
 flinke snuf zout
 2 eetl olie
 olie of plantaardige boter om in te bakken

1

Doe water in de theekoker, en laat koken. Pak een kookpan en doe daar het water in. Zet er een rond bord op, zodat het bord lekker warm wordt. Dan blijven je pannenkoeken straks ook lekker warm.

2

Doe de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, 2 eetlepels olijfolie en het snufje zout in een kom en roer even goed door met een garde.

3

Voeg nu de lactosevrije of lactosearme melk toe en roer ondertussen alles goed door elkaar met de garde. Zet een soeplepel in de kom.

4

Pak een klein klontje boter of gebruik plantaardige vloeibare boter. Doe in de koekenpan en laat smelten.

5

Pak de soeplepel en schep daar het beslag in en giet het zo gemakkelijk in de koekenpan. Blijf de pan goed draaien, zodat de mix
goed verdeeld wordt. Laat aan iedere kant bruin bakken, gooi de pannenkoeken in de lucht of draai ze om met een spatel.

6

Leg ze op het bord wat op de kookpan legt, en leg er een aluminiumfolie overheen. Beleg de pannenkoeken met poedersuiker of stroop. Mmm!

Ingredienten

 300 g bloem
 3 eetl bakpoeder
 600 ml lactosevrije (bijv. plantaardige rijstmelk of sojamelk of lactosearme melk (MinusL, Campina of Arla)
 2 zakjes vanillesuiker
 flinke snuf zout
 2 eetl olie
 olie of plantaardige boter om in te bakken

Stappen

1

Doe water in de theekoker, en laat koken. Pak een kookpan en doe daar het water in. Zet er een rond bord op, zodat het bord lekker warm wordt. Dan blijven je pannenkoeken straks ook lekker warm.

2

Doe de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, 2 eetlepels olijfolie en het snufje zout in een kom en roer even goed door met een garde.

3

Voeg nu de lactosevrije of lactosearme melk toe en roer ondertussen alles goed door elkaar met de garde. Zet een soeplepel in de kom.

4

Pak een klein klontje boter of gebruik plantaardige vloeibare boter. Doe in de koekenpan en laat smelten.

5

Pak de soeplepel en schep daar het beslag in en giet het zo gemakkelijk in de koekenpan. Blijf de pan goed draaien, zodat de mix
goed verdeeld wordt. Laat aan iedere kant bruin bakken, gooi de pannenkoeken in de lucht of draai ze om met een spatel.

6

Leg ze op het bord wat op de kookpan legt, en leg er een aluminiumfolie overheen. Beleg de pannenkoeken met poedersuiker of stroop. Mmm!

Pannenkoeken zonder ei lactosevrij