Dit recept is voor 2 personen. Het zijn flinke toetjes, dus heb je mindere trek dan kun je ze ook makkelijk in 4 kleine glaasjes verdelen.
Zoek je nog een lekker toetje? Dan is dit laagjes dessert hetgeen wat je zoekt. Het is super makkelijk om te maken, en hij is ook nog eens super lekker. Ik had dit alternatief voor yoghurt met aardbei van Koko nog nooit gegeten. Het is gemaakt van vers geperste kokosnootmelk en gefermenteerd met levende zuivelvrije yoghurtculturen. Om hem iets romiger te maken heb ik hem gemengd met lactosevrije slagroom van MinusL, maar je kunt natuurlijk ook Alpro gebruiken.
Er is veel vraag naar simpele lactosevrije toetjes. Dus daar ga ik de komende tijd zeker mee aan de slag. De kokosyoghurt heb ik gekocht bij Jumbo en is volledig lactosevrij (link vind je onderaan dit recept). Als je Alpro slagroom gebruikt is heel dit toetje volledig lactosevrij, dat is fijn om te weten als je ook geen sporen van lactose kan verdragen.
Bastogne koekjes, het waren mijn lievelings koekjes en dat zijn ze nog steeds. Want gelukkig zijn ze lactosevrij. Er zit zo'n heerlijke smaak aan. Ik gebruik ze dan ook graag met toetjes of zelfgemaakte lactosevrije taarten om net dat heerlijke extra smaakje eraan te geven.
Omdat de aardbeienkokos en de bastogne al zoet zijn vind ik het een heerlijke combinatie met de aardbeien. Maar ben jij nou een echte zoetekauw? Dan kun je ook aardbeienjam of taart en vlaaifruit van Hak gebruiken. En dat is helemaal snel gepiept.

Maak de bastogne koekjes fijn in de keukenmachine. Of doe ze in een stevig plastic zakje en verkruimel ze.
Verdeel ze over de 2 glaasjes.
Klop de koude lactosevrije slagroom stijf met een half zakje klopfix.
Meng de aardbeien kokosyoghurt erdoorheen met een lepel.
Schep dit voorzichtig op de koekkruimels.
Maak de aardbeien fijn met de staafmixer, blender of keukenmachine.
En verdeel dit mengsel over de aardbeien kokosyoghurt.
Breek een bastogne koekje en zet in ieder glaasje een half koekje. Serveer direct.
Je kunt het laagjes dessert ook eerst in je koelkast zetten en later garneren met de bastogne.
Koko dairy free aardbei - Jumbo
Ingredienten
Stappen
Maak de bastogne koekjes fijn in de keukenmachine. Of doe ze in een stevig plastic zakje en verkruimel ze.
Verdeel ze over de 2 glaasjes.
Klop de koude lactosevrije slagroom stijf met een half zakje klopfix.
Meng de aardbeien kokosyoghurt erdoorheen met een lepel.
Schep dit voorzichtig op de koekkruimels.
Maak de aardbeien fijn met de staafmixer, blender of keukenmachine.
En verdeel dit mengsel over de aardbeien kokosyoghurt.
Breek een bastogne koekje en zet in ieder glaasje een half koekje. Serveer direct.
Je kunt het laagjes dessert ook eerst in je koelkast zetten en later garneren met de bastogne.