Gele macaroni lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 personen.
Ik deel weer een makkelijk recept uit de familie met jullie. Mijn oma maakte deze regelmatig. Deze heerlijke gele macaroni met smac blokjes. Als kind was ik er al dol op, het staat ook zo op tafel dus als je een keer geen zin hebt om lang in de keuken te staan is dit een ideaal recept. Wel lekker om er zelf geraspte kaas (kaas Kees/ Parmezaanse kaas als je die hebben kan) overheen te strooien, en als je dan een beetje met een vork alles door elkaar roert smelt de kaas. Heerlijk toch? Een een scheutje Ketjap manis en een paar gebakken eieren kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. En wil je toch wat groente toevoegen? Voeg dan wat fijngesneden prei of een paar steeltjes lente-ui erdoor heen.
*Fructosearm: Kun je ook geen tarwe verdragen gebruik dan glutenvrije macaroni. Smac gaat bij mij goed. Let op met de hoeveelheid kerriepoeder, maar omdat het door heel de pan verdeeld is gaat dit bij mij ook goed. Gebruik sojasaus en het groen van de prei of lente-ui.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 500 g (glutenvrije) macaroni
 snufje zout
 340 g smac (unox xxl)
 1,50 eetl kerrriepoeder (naar smaak)
 6 eieren
 zelf geraspte Hollandse harde kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt/ Violife geraspt
 eventueel ketjap manis
 eventueel prei of steeltjes lente-ui

1

Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en voeg een snufje zout en de macaroni toe.

2

Laat de macaroni ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken (volg de instructies op de verpakking). En roer af en toe door. Nu de pan afgieten en doe er een beetje koud water bij, laat vervolgens goed uitlekken in een zeef.

3

Snij de smac in kleine blokjes. En snij eventueel de prei of lente-ui fijn.

4

Roer de kerriepoeder, smac en eventueel de groente door de macaroni.

5

Bak de eieren in de koekenpan.ย 

6

Strooi wat geraspte kaas over de gele macaroni en eventueel een scheutje ketjap.

macaroni

Ingredienten

 500 g (glutenvrije) macaroni
 snufje zout
 340 g smac (unox xxl)
 1,50 eetl kerrriepoeder (naar smaak)
 6 eieren
 zelf geraspte Hollandse harde kaas/ Kees kaas geraspt/ Parrano geraspt/ Violife geraspt
 eventueel ketjap manis
 eventueel prei of steeltjes lente-ui

Stappen

1

Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en voeg een snufje zout en de macaroni toe.

2

Laat de macaroni ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken (volg de instructies op de verpakking). En roer af en toe door. Nu de pan afgieten en doe er een beetje koud water bij, laat vervolgens goed uitlekken in een zeef.

3

Snij de smac in kleine blokjes. En snij eventueel de prei of lente-ui fijn.

4

Roer de kerriepoeder, smac en eventueel de groente door de macaroni.

5

Bak de eieren in de koekenpan.ย 

6

Strooi wat geraspte kaas over de gele macaroni en eventueel een scheutje ketjap.

macaroni

Gele macaroni lactosevrij