Chocoladeijs zonder ijsmachine lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 1 liter ijs.

Eindelijk een recept voor chocoladeijs op basis van lactosearme of plantaardige slagroom en gecondenseerde kokosmelk. En het mooie aan dit recept is dat je er geen ijsmachine voor nodig hebt. Dit chocoladeijs is heerlijk zoet en in één woord verrukkelijk.

Gebruik gecondenseerde kokosmelk verkrijgbaar bij de grotere supermarkten en in de toko. Je kunt hem ook op veel plekken online bestellen. Ik liep laatst de toko eens binnen en zag ze staan dus heb er een aantal meegenomen. En ik maakte er laatst al de heerlijke Banoffee pie mee! De kokossmaak is heel subtiel, hij overheerst niet vind ik.

Een lekkere tip. Sinds kort zijn er lactosevrije chocoladedruppels van Dr. Oetker te koop in de supermarkt (kan sporen van melk bevatten). Deze kun je er op het laatst doorheen mengen. En wat dacht je van een topping van nougatine nootjes en een toefje lactosearme of plantaardige slagroom?

*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 urenTotale tijd20 uren 10 minuten

 500 ml slagroom MinusL/Alpro
 2 zakjes klop-fix
 1 blikje gecondenseerde kokosmelk Nature's charm
 1 zakje vanillesuiker
 3 - 4 eetl cacao

1

Zorg dat de slagroom uit de koeling komt van te voren anders krijg je hem niet zo goed stijf geklopt. Doe de slagroom in een kom samen met de klop-fix. En mix totdat de slagroom net niet helemaal stijf.

2

Vervolgens roer je de vanillesuiker en de gecondenseerde kokosmelk erdoor heen.

3

En roer dan de eetlepels cacao (naar smaak) erdoor.

4

Doe het chocoladeijs is een mooi bakje en doe de deksel erop. Stop in de diepvries voor minimaal 6 uur. Ik heb het chocoladeijs er een nachtje in laten staan. Mmmm, en nu serveren in een leuk schaaltje, bolletje slagroom en nogatine nootjes erop en genieten!!!!

Ingredienten

 500 ml slagroom MinusL/Alpro
 2 zakjes klop-fix
 1 blikje gecondenseerde kokosmelk Nature's charm
 1 zakje vanillesuiker
 3 - 4 eetl cacao

Stappen

1

Zorg dat de slagroom uit de koeling komt van te voren anders krijg je hem niet zo goed stijf geklopt. Doe de slagroom in een kom samen met de klop-fix. En mix totdat de slagroom net niet helemaal stijf.

2

Vervolgens roer je de vanillesuiker en de gecondenseerde kokosmelk erdoor heen.

3

En roer dan de eetlepels cacao (naar smaak) erdoor.

4

Doe het chocoladeijs is een mooi bakje en doe de deksel erop. Stop in de diepvries voor minimaal 6 uur. Ik heb het chocoladeijs er een nachtje in laten staan. Mmmm, en nu serveren in een leuk schaaltje, bolletje slagroom en nogatine nootjes erop en genieten!!!!

Chocoladeijs zonder ijsmachine lactosevrij