Oreo cheesecake Kerst lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 8-10 stukjes oreo cheesecake.

Wie is er nou niet gek op oreo's?? Je zou zeggen dat ze melk bevatten, maar ze kunnen melk bevatten en dat betekend net weer iets anders. Onder dit recept vind je blog waarin ik het allemaal uitleg. Je kunt natuurlijk andere smaken gebruiken, maar ik heb de gewone gebruikt omdat ik deze nou zo ontzettend lekker vind.

Ik was op zoek naar een lekker recept voor een cheesecake, en ik kwam uit bij 'Uit de keuken van Fatima'. Recept vind je ook onderaan. Ik heb hem natuurlijk aangepast naar lactosevrij en ik heb er eigen draai aan gegeven. Omdat we alweer bijna tegen Kerst aanlopen dacht ik, ik maak er een mooie rode ster op van besjes. En het is goed gelukt al zeg ik het zelf.

We vierden dit jaar weer met vrienden SinterKerstenNieuw. En ik maakte dit keer ook een toetje. En deze viel heel erg goed in de smaak. Ik gebruikte Arla lactofree roomkaas omdat ik geen andere lactosevrije roomkaas kon vinden bij de Albert Heijn. Ik merk dat deze nooit zo goed op stijft als die van Minusl. Maar hij is wel lekker romig. En hij viel gelukkig niet gelijk helemaal uit elkaar. Toen we er al lekker van hadden gegeten en ik de overgebleven stukjes niet in de koelkast had gezet zakte hij in elkaar. Deze hebben we thuis nog lekker opgesnoept. Echt geen straf hoor haha.

*Fructosearm: Vervang de poedersuiker door dextrose (druivensuiker Zonnatura). En kijk voor jezelf of je wat oreokoekjes kan verdragen. Bij mij ging dat goed, omdat ik nog wel wat fructose kan verdragen en voor de rest van de dag niks had gegeten wat fructose bevatte.

Voorbereidingstijd30 minutenKook tijd5 urenTotale tijd5 uren 30 minuten

 2 rollen oreo (154 g per pak kan sporen van melk bevatten)
 80 g plantaardige boter wajang/ plantenmargarine AH (kamertemperatuur)
 500 ml slagroom MinusL/Alpro
 1 zakje klopfix
 2 eetl poedersuiker
 400 g roomkaas Arla lactofree/MinusL/ Violife
 2 eetl poedersuiker
 1 zakje vanillesuiker
 100 g rode bessen

1

Hou één oreo apart en maak de rest van de oreo's inclusief de vulling fijn in de keukenmachine (of doe ze in een stevig zakje en maak ze fijn met de deegroller).

2

Smelt de lactosevrije boter in een steelpan.

3

Roer de kruimels door de boter.

4

Leg een bakpapiertje op de bodem van je springvorm (22cm).

5

Druk de kruimels op de bodem van de springvorm met de onderkant van een lepel. En zet deze nu even in de koelkast voor ongeveer 10 minuten.

6

Klop je lactosevrije slagroom stijf met een zakje klop-fix en de poedersuiker.

7

Hou ongeveer 2 volle eetlepels slagroom apart en zet deze in de koelkast.

8

Mix de roomkaas met de poedersuiker en de vanillesuiker.

9

Voeg de slagroom vervolgens bij de roomkaas en vouw de slagroom er met een spatel bij.

10

Schep het cheesecake mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Dek de springvorm af en zet voor zeker 5 uur in de koelkast. Ik maakte hem een dag van te voren.

11

Maak de besjes los en maak er een stervorm van. Begin in het midden en het komt vanzelf goed.

12

Schep de slagroom die je apart had gehouden in een spuitzak. En spuit er kleine toefjes aan de buitenkant.

13

Leg op elk toefje slagroom een besje. En maak het koekje fijn in een boterhamzakje met je handen. En verkruimel over de taart.

14

Tadaaaaa!!!!

15

cheesecake


Kan sporen van melk bevatten - Blog lactosevrijeten
Oreo aardbeien cheesecake - Uit de keuken van Fatima

Ingredienten

 2 rollen oreo (154 g per pak kan sporen van melk bevatten)
 80 g plantaardige boter wajang/ plantenmargarine AH (kamertemperatuur)
 500 ml slagroom MinusL/Alpro
 1 zakje klopfix
 2 eetl poedersuiker
 400 g roomkaas Arla lactofree/MinusL/ Violife
 2 eetl poedersuiker
 1 zakje vanillesuiker
 100 g rode bessen

Stappen

1

Hou één oreo apart en maak de rest van de oreo's inclusief de vulling fijn in de keukenmachine (of doe ze in een stevig zakje en maak ze fijn met de deegroller).

2

Smelt de lactosevrije boter in een steelpan.

3

Roer de kruimels door de boter.

4

Leg een bakpapiertje op de bodem van je springvorm (22cm).

5

Druk de kruimels op de bodem van de springvorm met de onderkant van een lepel. En zet deze nu even in de koelkast voor ongeveer 10 minuten.

6

Klop je lactosevrije slagroom stijf met een zakje klop-fix en de poedersuiker.

7

Hou ongeveer 2 volle eetlepels slagroom apart en zet deze in de koelkast.

8

Mix de roomkaas met de poedersuiker en de vanillesuiker.

9

Voeg de slagroom vervolgens bij de roomkaas en vouw de slagroom er met een spatel bij.

10

Schep het cheesecake mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant mooi glad. Dek de springvorm af en zet voor zeker 5 uur in de koelkast. Ik maakte hem een dag van te voren.

11

Maak de besjes los en maak er een stervorm van. Begin in het midden en het komt vanzelf goed.

12

Schep de slagroom die je apart had gehouden in een spuitzak. En spuit er kleine toefjes aan de buitenkant.

13

Leg op elk toefje slagroom een besje. En maak het koekje fijn in een boterhamzakje met je handen. En verkruimel over de taart.

14

Tadaaaaa!!!!

15

cheesecake

Oreo cheesecake Kerst lactosevrij