Meloen met serranoham lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Heerlijke meloen met serranoham. Wat hebben wij dat al veel gegeten als voorgerecht. Ook in sommige tapas restaurants kun je dit bestellen als voorgerecht. Bij mij staat er altijd wel eentje aan gekruist. Ook lekker voor bij de borrel. Ik vind dat dit eigenlijk altijd wel kan. En het is nog in een paar minuten klaar gemaakt ook.

En wat dacht je van aankomende Kerstdagen? Iedereen kan dit maken dus geen smoesjes deze keer haha. Ik maakte ze gister voor ons gezellige avondje met vrienden. En wat we nog over hadden hebben we de volgende dag met de lunch op gesmikkeld.

*Fructosearm: Gebruik een canteloupemeloen. Kaki bevat veel fructose.

Voorbereidingstijd15 minutenTotale tijd15 minuten

 1 galiameloen/ cantaloupe meloen
 2 pakjes serranoham (200 gram)
 Voor de garnering:
 1 kaki
 extra meloenpartjes
 rode bessen

1

Snij de meloen door helft en haal de pitjes eruit met een lepel. Haal de schil eraf en snij in stukjes van ongeveer 2 cm dik. Of gebruik kant en klare gesneden blokjes meloen uit de koeling (350 gram).

2

Rol de serranoham eromheen en zet vast met een cocktailprikker.

3

Serveer op een mooi bord. Snij bijvoorbeeld een kaki fijn en leg langs de rand op het bord. En leg daarbij nog wat stukjes meloen en rode besjes. Het ziet er schitterend uit, en het is helemaal niet moeilijk om te maken.

4

Het kan als voorgerecht maar ook lekker om met andere kleine hapjes te serveren.

5

Ingredienten

 1 galiameloen/ cantaloupe meloen
 2 pakjes serranoham (200 gram)
 Voor de garnering:
 1 kaki
 extra meloenpartjes
 rode bessen

Stappen

1

Snij de meloen door helft en haal de pitjes eruit met een lepel. Haal de schil eraf en snij in stukjes van ongeveer 2 cm dik. Of gebruik kant en klare gesneden blokjes meloen uit de koeling (350 gram).

2

Rol de serranoham eromheen en zet vast met een cocktailprikker.

3

Serveer op een mooi bord. Snij bijvoorbeeld een kaki fijn en leg langs de rand op het bord. En leg daarbij nog wat stukjes meloen en rode besjes. Het ziet er schitterend uit, en het is helemaal niet moeilijk om te maken.

4

Het kan als voorgerecht maar ook lekker om met andere kleine hapjes te serveren.

5

Meloen met serranoham lactosevrij