Langevingertaart advocaat lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit is nu echt zo'n taart die bij ons elke verjaardag op tafel staat. Iedereen is er dol op. En als je geen citroen brandewijn in huis hebt, en het zonde vind om hem alleen voor deze taart in huis te halen. Kun je ook een andere drank gebruiken, zoals malibu bijvoorbeeld. Ik had deze lange vingertaart eerst met kant en klare tokkelroom gemaakt, maar het was onduidelijk of er nou wel melk in zat verwerkt of niet. Het staat i.i.g. nergens aangegeven. Maar een volger op facebook had er last van gekregen dus heb ik het recept erop aangepast en vermeld ik het erbij. En nu heb ik een recept voor zelfgemaakte advocaat (hele zachte lekkere smaak) toegevoegd en die kun je er ook voor gebruiken en weten we zeker dat het veilig is. De link staat onderaan dit recept.
*Fructosearm: Deze taart is helaas niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd2 urenTotale tijd2 uren 20 minuten

 350 g langevingers (2 pakken a 175 gram)
 250 g slagroom MinusL/Alpro
 1 zakje klop-fix
 2 eetl suiker
 1 kopje (zelfgemaakte) advocaat of tokkelroom (kijk voor jezelf of je dit verdragen kan)
 100 ml plantaardige melk of lactosearme melk (MinusL/ Arla/ Campina, Aldi/ Lidl)
 100 ml citroen brandewijn (of kies een lekkere likeur)
 1 pak pure hagelslag, hagelslag mix of vlokken (kan sporen van melk bevatten) of gebruik cacaopoeder

1

Klop de slagroom stijf met de suiker en het zakje klopfix (bij MinusL en Alpro krijg je hem niet zo stijf als bij de gewone slagroom voeg daarom een zakje klopfix toe).

2

Meng de zelfgemaakte advocaat (of tokkelroom) erdoor.

3

Pak een grote broodplank en wikkel daar aluminiumfolie omheen.

4

Pak 2 diepe borden of schaaltjes. Giet in het ene bord of schaal de lactosearme of lactosevrije melk en het andere bord of schaal de citroen brandewijn.

5

Pak een lange vinger, doop eerst de ene kant in de melk en de andere kant in de citroen brandewijn. Leg nu op de broodplank.

6

Ga zo door totdat de broodplank ophoud. Laat een stukje open, en begin daaronder opnieuw.

7

Schep de helft van het slagroommengsel op de lange vingers. En maak hier bovenop weer een laag van langevingers in de melk en citroen brandewijn gedoopt.

8

Als je allebei de gedeeltes hebt gedaan, schep je het laatste slagroommengsel erop.

9

Pak een diep bord of schaal. Draai die om en leg daar de broodplank op en strooi er nu de hagelslag of de vlokken overheen. Als je niet tegen sporen van melk kan (want dat zit meestal in de hagelslag en vlokken) kun je er beter cacaopoeder overheen strooien. Doe het op het midden van de aanrecht, zodat de hagelslag of vlokken niet makkelijk op de grond kan vallen. Het mag een lekker dikke laag zijn.

10

Doe er een plastic folie omheen, en zet de lange vingertaart een nacht in de koelkast zodat alle smaken er goed in kunnen trekken en de lange vingers lekker zacht worden.

11

Geniet ervan!!


Advocaat

Ingredienten

 350 g langevingers (2 pakken a 175 gram)
 250 g slagroom MinusL/Alpro
 1 zakje klop-fix
 2 eetl suiker
 1 kopje (zelfgemaakte) advocaat of tokkelroom (kijk voor jezelf of je dit verdragen kan)
 100 ml plantaardige melk of lactosearme melk (MinusL/ Arla/ Campina, Aldi/ Lidl)
 100 ml citroen brandewijn (of kies een lekkere likeur)
 1 pak pure hagelslag, hagelslag mix of vlokken (kan sporen van melk bevatten) of gebruik cacaopoeder

Stappen

1

Klop de slagroom stijf met de suiker en het zakje klopfix (bij MinusL en Alpro krijg je hem niet zo stijf als bij de gewone slagroom voeg daarom een zakje klopfix toe).

2

Meng de zelfgemaakte advocaat (of tokkelroom) erdoor.

3

Pak een grote broodplank en wikkel daar aluminiumfolie omheen.

4

Pak 2 diepe borden of schaaltjes. Giet in het ene bord of schaal de lactosearme of lactosevrije melk en het andere bord of schaal de citroen brandewijn.

5

Pak een lange vinger, doop eerst de ene kant in de melk en de andere kant in de citroen brandewijn. Leg nu op de broodplank.

6

Ga zo door totdat de broodplank ophoud. Laat een stukje open, en begin daaronder opnieuw.

7

Schep de helft van het slagroommengsel op de lange vingers. En maak hier bovenop weer een laag van langevingers in de melk en citroen brandewijn gedoopt.

8

Als je allebei de gedeeltes hebt gedaan, schep je het laatste slagroommengsel erop.

9

Pak een diep bord of schaal. Draai die om en leg daar de broodplank op en strooi er nu de hagelslag of de vlokken overheen. Als je niet tegen sporen van melk kan (want dat zit meestal in de hagelslag en vlokken) kun je er beter cacaopoeder overheen strooien. Doe het op het midden van de aanrecht, zodat de hagelslag of vlokken niet makkelijk op de grond kan vallen. Het mag een lekker dikke laag zijn.

10

Doe er een plastic folie omheen, en zet de lange vingertaart een nacht in de koelkast zodat alle smaken er goed in kunnen trekken en de lange vingers lekker zacht worden.

11

Geniet ervan!!

Langevingertaart met advocaat lactosevrij