Gepofte zoete aardappel lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Je kan het natuurlijk heel makkelijk verdubbelen. Je pakt gewoon meer aardappels in aluminiumfolie en pof ze tegelijk. Als jij ook zo gek bent op zoete aardappels dan moet je recept ook zeker eens proberen, ze worden zo lekker zacht van binnen. Ver-ruk-ke-lijk! Heb je nou minder tijd dan kun je ze ook poffen in de magnetron. Dan heb je in een korte tijd ook deze aardappels op tafel staan. In de oven blijft de schil net wat knapperiger en hij behoudt beter zijn smaak. Maar als je weinig tijd hebt kan het ook goed in de magnetron.

Ik pofte de gewone aardappels ook al, dit recept vind je hier onderaan. Maar ik hou echt wel van gewone aardappels maar zoete aardappels hebben voor mij wel de voorkeur. Wij eten ze dan ook regelmatig. Sommige mensen houden er echt niet van. Dat kan natuurlijk ook.

*Fructosearm: De zoete aardappels zijn fructosevrij.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd1 uurTotale tijd1 uur 5 minuten

 2 zoete aardappels
 optioneel snufje paprikapoeder of zout

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 60 minuten).

2

Gebruik 2 aardappels met dezelfde grootte. Borstel de aardappels af onder de kraan met een (afwas) borstel.

3

Dep ze even droog met een keukenrolletje. En prik er wat gaat in met een vork.

4

Pak ze in een stukje aluminiumfolie.

5

Leg de ingepakte aardappels op het rooster. En pof ze in 60 minuten gaar. Prik er met een vork in, geeft deze weinig tot geen weerstand dan zijn de aardappelen klaar.

6

Serveer de gepofte zoete aardappels met een snufje paprikapoeder of zout. Je kan ze natuurlijk ook vullen met couscous, lactosevrije roomkaas, feta van dodoni of met wat fijngesneden lente-ui eroverheen. Maar wij vinden ze zo ook al hartstikke lekker.

7

8

Wil je ze in de magnetron poffen?

Gebruik 2 aardappels met dezelfde grootte. Borstel de aardappels af onder de kraan met een (afwas) borstel. Dep ze even droog met een keukenrolletje. En prik er wat gaatjes in met een vork. Leg ze in een ovenschaal. En pof ze eerst 5 minuten op het hoogste vermogen van de magnetron. Draai ze om en pof ze nog ongeveer 5 minuten. Prik er met een vork in, is hij zacht van binnen dan is de zoete aardappel gaar.


Gepofte aardappels - Lactosevrijeten

Ingredienten

 2 zoete aardappels
 optioneel snufje paprikapoeder of zout

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 60 minuten).

2

Gebruik 2 aardappels met dezelfde grootte. Borstel de aardappels af onder de kraan met een (afwas) borstel.

3

Dep ze even droog met een keukenrolletje. En prik er wat gaat in met een vork.

4

Pak ze in een stukje aluminiumfolie.

5

Leg de ingepakte aardappels op het rooster. En pof ze in 60 minuten gaar. Prik er met een vork in, geeft deze weinig tot geen weerstand dan zijn de aardappelen klaar.

6

Serveer de gepofte zoete aardappels met een snufje paprikapoeder of zout. Je kan ze natuurlijk ook vullen met couscous, lactosevrije roomkaas, feta van dodoni of met wat fijngesneden lente-ui eroverheen. Maar wij vinden ze zo ook al hartstikke lekker.

7

8

Wil je ze in de magnetron poffen?

Gebruik 2 aardappels met dezelfde grootte. Borstel de aardappels af onder de kraan met een (afwas) borstel. Dep ze even droog met een keukenrolletje. En prik er wat gaatjes in met een vork. Leg ze in een ovenschaal. En pof ze eerst 5 minuten op het hoogste vermogen van de magnetron. Draai ze om en pof ze nog ongeveer 5 minuten. Prik er met een vork in, is hij zacht van binnen dan is de zoete aardappel gaar.

Gepofte zoete aardappel lactosevrij