Chocolade kruidnotencake lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Oh my, wat ziet deze chocolade kruidnootcake er toch lekker uit. Door het bakken smelt de chocola. Wist je al dat de pure kruidnoten van de Jumbo lactosevrij waren. Kijk altijd goed op de verpakking. Je kunt natuurlijk ook gewone kruidnoten gebruiken. Bijna alle soorten zijn lactosevrij.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd50 minutenTotale tijd1 uur

 250 g bloem
 1 eetl bakpoeder
 250 g wajang/ plantenmargarine AH
 optioneel een scheutje lactosevrije/lactosearme melk
 200 g suiker
 4 eieren
 1 zakje vanillesuiker
 snufje zout
 handje amandelschaafsel of hele amandelen
 300 g chocolade pure kruidnoten (Jumbomerk)/gewone kruidnoten

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 50 minuten).

2

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en snij in stukjes.

3

Doe in een schaal samen met de suiker en de vanillesuiker. Mix totdat het een romig geheel wordt. Zorg dat de eieren ook op kamertemperatuur zijn. Voeg vervolgens de eieren stuk voor stuk toe samen het snufje zout. Blijf nog even goed door mixen.

4

Voeg nu de bloem en de bakpoeder beetje bij beetje toe en blijf mixen tot het een glad geheel wordt.

5

Meng de helft van de chocolade kruidnoten door het beslag met een spatel.

6

Vet een cakeblik in en giet het cakebeslag hierin met een spatel.

7

De andere helft van de chocolade kruidnoten laat je in het zakje zitten, gebruik de deegroller om de kruidnoten fijn te maken. Strooi het over de kruidnootcake heen. Leg er nog wat amandelschaafsel of de hele amandelen overheen.

8

Zet het op het rooster middenin de oven en bak de cake in 50 minuten gaar. Prik er met een cocktailprikker in om te kijken of de chocolade kruidnootcake gaar is, zodra er nog wat aan blijft plakken moet je hem nog even terug zetten. Dat wordt smullen met het heerlijke avondje.

Ingredienten

 250 g bloem
 1 eetl bakpoeder
 250 g wajang/ plantenmargarine AH
 optioneel een scheutje lactosevrije/lactosearme melk
 200 g suiker
 4 eieren
 1 zakje vanillesuiker
 snufje zout
 handje amandelschaafsel of hele amandelen
 300 g chocolade pure kruidnoten (Jumbomerk)/gewone kruidnoten

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 50 minuten).

2

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en snij in stukjes.

3

Doe in een schaal samen met de suiker en de vanillesuiker. Mix totdat het een romig geheel wordt. Zorg dat de eieren ook op kamertemperatuur zijn. Voeg vervolgens de eieren stuk voor stuk toe samen het snufje zout. Blijf nog even goed door mixen.

4

Voeg nu de bloem en de bakpoeder beetje bij beetje toe en blijf mixen tot het een glad geheel wordt.

5

Meng de helft van de chocolade kruidnoten door het beslag met een spatel.

6

Vet een cakeblik in en giet het cakebeslag hierin met een spatel.

7

De andere helft van de chocolade kruidnoten laat je in het zakje zitten, gebruik de deegroller om de kruidnoten fijn te maken. Strooi het over de kruidnootcake heen. Leg er nog wat amandelschaafsel of de hele amandelen overheen.

8

Zet het op het rooster middenin de oven en bak de cake in 50 minuten gaar. Prik er met een cocktailprikker in om te kijken of de chocolade kruidnootcake gaar is, zodra er nog wat aan blijft plakken moet je hem nog even terug zetten. Dat wordt smullen met het heerlijke avondje.

Chocolade kruidnotencake lactosevrij