Chocoladetruffels lactosevrij

DoorCorine DekkerMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 40 chocoladetruffels.

Oh my, chocoladetruffels stonden al zolang op mijn lijstje. En mijn vriendin had een super simpel recept gevonden via tupperware (recept vind je onderaan). En omdat we een paar keer op een jaar in de keuken duiken met z'n tweeën besloten we dat deze ook echt op ons lijstje moesten komen. Binnenkort maak ik ook de variant met lactosevrije slagroom, want ik dacht dat we die gingen maken maar in dit recept gebruiken ze alleen boter.

Dus heb je geen cadeautje voor je lief? Maak deze dan eens vandaag! Het is zo gepiept, dat kan ik je vertellen. Van het overige eiwit maakten wij nog meringues, hiervan vind je het recept onderaan.

*Fructosearm: Dit recept is niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd1 uur 30 minutenTotale tijd1 uur 45 minuten

 250 g pure chocola Verkade, Jumbomerk, Aldi, Delicata, AHmerk, Tony chocoloneley (kan allemaal sporen van melk bevatten)
 125 g wajang of plantenmargarine AH
 2 eieren
 1 zakje vanillesuiker
 100 g poedersuiker
 30 g cacaopoeder

1

Breek de chocola in stukken. En snij de boter in 4 stukken.

2

Doe in een steelpan en laat smelten, of smelt het in de magnetron op 600 watt en roer elke 25 seconden de chocola en de boter even door en herhaal dit totdat de chocola gesmolten is.

3

Slpits de eieren. Voeg de eierdooiers, de vanillesuiker en het poedersuiker toe en meng dit goed door met een garde.

4

Plaats de kom met het mengsel 1,5 uur in de koelkast om het op te laten stijven.

5

Je kunt het ook in kleine vormpjes scheppen zoals wij gedaan hebben, om vieze handen te voorkomen. En dan zet je de vorm in de koelkast.

6

Maak nu ongeveer 40 bolletjes met je handen.

7

Roer de chocoladetruffels door de cacoapoeder.

8


Chocoladetruffels - Ingrid Stoopen
Meringues - Lactosevrijeten.nl

Ingredienten

 250 g pure chocola Verkade, Jumbomerk, Aldi, Delicata, AHmerk, Tony chocoloneley (kan allemaal sporen van melk bevatten)
 125 g wajang of plantenmargarine AH
 2 eieren
 1 zakje vanillesuiker
 100 g poedersuiker
 30 g cacaopoeder

Stappen

1

Breek de chocola in stukken. En snij de boter in 4 stukken.

2

Doe in een steelpan en laat smelten, of smelt het in de magnetron op 600 watt en roer elke 25 seconden de chocola en de boter even door en herhaal dit totdat de chocola gesmolten is.

3

Slpits de eieren. Voeg de eierdooiers, de vanillesuiker en het poedersuiker toe en meng dit goed door met een garde.

4

Plaats de kom met het mengsel 1,5 uur in de koelkast om het op te laten stijven.

5

Je kunt het ook in kleine vormpjes scheppen zoals wij gedaan hebben, om vieze handen te voorkomen. En dan zet je de vorm in de koelkast.

6

Maak nu ongeveer 40 bolletjes met je handen.

7

Roer de chocoladetruffels door de cacoapoeder.

8

Chocoladetruffels lactosevrij