Brownies Dr. Oetker met oreo’s lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 grote brownies.

Brownie, wie is er niet gek op? En dan ook nog eens gecombineerd met oreo's. Dit kun jij toch ook niet weerstaan? Je kunt de brownie eten bij een lekkere bak koffie of thee. Maar het smaakt ook heerlijk als toetje kan ik je vertellen. Yummie! Ik heb de mix van Dr. Oetker (kan melk bevatten) gebruikt, zie onderaan waar je deze kan kopen.

Deze tip heb ik lang geleden gekregen van een volger, maar ik kon nergens meer vinden van wie. Dus als je het recept herkent, laat het me even weten please! Deze mix is erg lekker en het is helemaal niet moeilijk om te maken, iedereen kan dit. En de bovenkant was mooi glanzend, hij is iets ingezakt en de binnenkant was nog licht vochtig net zoals er op het pak beschreven stond hoe die moest zijn! Maar dan met oreo's! Geweldig toch?

Ik heb deze keer de plantaardige boter van Flora gebruikt. Deze is in veel supermarkten te koop. Ik ben erg enthousiast, het is een hele goede vervanger voor roomboter. Vol en romig. Gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten van natuurlijke oorsprong. En hij maakt deze brownie helemaal af.

*Fructosearm: Dit recept is niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd40 minutenTotale tijd50 minuten

 1 pak brownies choco Dr. Oetker (kan melk bevatten)
 50 g flora ongezouten boter
 100 ml water
 1 rol oreo orginal

1

Zorg dat de lactosevrije boter op kamertemperatuur is.

2

Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht (oventijd 40 minuten).

3

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm die erbij zit naar beneden.

4

Mix de boter tot een romige crème met de mixer.

5

Voeg de browniemix en het water (100ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

6

Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad beslag.

7

Hou nu 6 oreo's apart en breek de rest in stukjes. En meng met een spatel door het brownie beslag.

8

Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

9

Druk nu de 6 overgebleven oreo's op de brownie.

10

Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven.

11

Bak de brownies gaar in ongeveer 40 minuten.

12

De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.

brownies

13

Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.

brownies

14

brownies


Dr. Oetker brownie chocomix - Jumbo/ AH / Plus

Ingredienten

 1 pak brownies choco Dr. Oetker (kan melk bevatten)
 50 g flora ongezouten boter
 100 ml water
 1 rol oreo orginal

Stappen

1

Zorg dat de lactosevrije boter op kamertemperatuur is.

2

Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht (oventijd 40 minuten).

3

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm die erbij zit naar beneden.

4

Mix de boter tot een romige crème met de mixer.

5

Voeg de browniemix en het water (100ml) toe en meng alles met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

6

Mix nog 1 minuut op middelhoge snelheid door tot een glad beslag.

7

Hou nu 6 oreo's apart en breek de rest in stukjes. En meng met een spatel door het brownie beslag.

8

Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

9

Druk nu de 6 overgebleven oreo's op de brownie.

10

Plaats de bakvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven.

11

Bak de brownies gaar in ongeveer 40 minuten.

12

De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant mooi glanzend is, het geheel iets ingezakt is en de binnenkant nog licht vochtig is.

brownies

13

Laat de brownies goed afkoelen in de vorm, voordat je deze verwijdert.

brownies

14

brownies

Brownies Dr. Oetker met oreo’s lactosevrij