Bananenbrood met chocolate chips lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept voor vegan bananenbrood is voor 10 plakken.

Ik heb al een aantal verschillende recepten voor bananenbrood op de website staan, en ik vind het leuk om daarmee te variëren. De recepten vind je onderaan dit recept. Vaak ontstaan er recepten bij mij in de keuken met de ingrediënten die ik nog in mijn keukenkastjes heb staan. En zo ook dit recept. Bananenbrood is niet alleen lekker voor tussendoor bij een bakje koffie of thee. Maar wat dacht je ervan om er ook mee te ontbijten? Daarnaast kun je natuurlijk nog een schaaltje lactosevrije kwark of yoghurt eten. Ik vries het altijd in porties in en zo kan ik er lang van genieten.

Door de dadels, rijpe bananen en de lactosevrije chocoladedruppels krijgt het bananenbrood een heerlijke zoete smaak. Dus heb jij zin in een verantwoord genietmomentje? Maak dit heerlijke recept voor een verantwoord tussendoortje eens. Je kunt ook heel makkelijk je overrijpe bananen gebruiken die al een tijdje op de fruitschaal liggen. Ben je daar ook weer mooi vanaf.

bananenbrood

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten

 4 rijpe bananen (1 is voor de bovenkant)
 2 eetl bakpoeder
 100 g havermeel
 100 g speltbloem
 10 dadels (ontpit)
 1 theel vanille aroma Dr. Oetker
 50 ml plantaardige melk
 1 zakje chocolate chips Dr. Oetker (100 gram)
 snufje zout
 olie/bakspray

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 55-60 minuten).

2

Prak 3 bananen met een vork fijn.

bananenbrood

3

Snij de dadels in stukjes. Meng de bananen met de dadels in een kom.

bananenbrood

4

Meng de droge ingrediënten met elkaar in een andere kom.

5

Meng nu alles in 3 etappes goed door elkaar.

bananenbrood

6

En voeg als laatste de plantaardige melk, vanille aroma en iets meer dan helft van de lactosevrije chocolate chips toe.

7

Roer het tot een mooi stevig beslag.

8

Bedek een cakevorm met bakpapier of vet in met olie of bakspray.

9

Schep het bananenmengsel in de cakevorm.

10

Snij de vierde banaan door de helft en leg voorzichtig op het beslag.

11

Verdeel de laatste chocolate chips ook over het bananenbrood.

12

En bak het bananenbrood in ongeveer 55-60 minuten gaar.

13

Laat hem afkoelen en genieten maar.

14

Je kunt hem ook gemakkelijk in plakken invriezen.

15


Bananenbrood gezond - Lactosevrijeten
Bananenbrood gezond met kokos - Lactosevrijeten

Ingredienten

 4 rijpe bananen (1 is voor de bovenkant)
 2 eetl bakpoeder
 100 g havermeel
 100 g speltbloem
 10 dadels (ontpit)
 1 theel vanille aroma Dr. Oetker
 50 ml plantaardige melk
 1 zakje chocolate chips Dr. Oetker (100 gram)
 snufje zout
 olie/bakspray

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 55-60 minuten).

2

Prak 3 bananen met een vork fijn.

bananenbrood

3

Snij de dadels in stukjes. Meng de bananen met de dadels in een kom.

bananenbrood

4

Meng de droge ingrediënten met elkaar in een andere kom.

5

Meng nu alles in 3 etappes goed door elkaar.

bananenbrood

6

En voeg als laatste de plantaardige melk, vanille aroma en iets meer dan helft van de lactosevrije chocolate chips toe.

7

Roer het tot een mooi stevig beslag.

8

Bedek een cakevorm met bakpapier of vet in met olie of bakspray.

9

Schep het bananenmengsel in de cakevorm.

10

Snij de vierde banaan door de helft en leg voorzichtig op het beslag.

11

Verdeel de laatste chocolate chips ook over het bananenbrood.

12

En bak het bananenbrood in ongeveer 55-60 minuten gaar.

13

Laat hem afkoelen en genieten maar.

14

Je kunt hem ook gemakkelijk in plakken invriezen.

15

Bananenbrood met chocolate chips lactosevrij