Lactosevrij eetdagboek week 23

Maandag 03-06-19:
Vanavond aten we weer eens gepofte aardappels. Met kippenstukjes gemarineerd in sojasaus, scheutje citroensap en kipkruiden. En daarbij sla en wat pijnboompitten. En een zelf gemaakt slasausje van 2 eetlepels yoghurt arla lactofree, 1 eetlepel mayonaise, scheutje citroensap, snufje zout en peper.

Dinsdag 04-06-19:
Mijn ouders hadden een krop andijvie gehad van mijn oom. En ik wist daar natuurlijk wel raad mee. Ik had alleen deze keer niet zoveel zin in andijvie-stamppot. Dus besloot ik er een lekker soepje van te maken. En man, wat is die lekker. Voor mijn man had ik lasagne uit de diepvries gehaald, die houdt nooit zoveel van deze dikke soepen. Ik wel hoor. Ik bakte de spekjes krokant en voegde wat basilicum en lactosevrije kookroom toe. De rest van de soep heb ik in de lunchen opgegeten deze week en ik heb ook nog een bakje ingevroren. Deze komt hier zeker vaker op tafel. Binnenkort online.

Woensdag 05-06-19:
Ik had de airfryer van mijn ouders gehaald en hier neer gezet. Maar ik zette hem aan en even later toen ik terug kwam was hij uitgevallen. Nog even gerommeld, maar helaas hij was kapot. Mijn ouders hadden er ook al wat problemen mee gehad. Maar nu kregen we hem helemaal niet meer aan de praat. Dus hebben we ze in de frietpan gebakken, helaas voor mij waren dat dubbele punten voor de Weight watchers haha. En daarbij had ik wat sla gewassen en bakte ik de chickenwings van de Jumbo uit de diepvries (let op sommige bevatten melk) in de oven.

Donderdag 06-06-19:
We aten deze heerlijke spaghetti bolognese weer. Ik had nog wat in de diepvries liggen, ideaal! Daarbij bakten we ook nog een eitje.

Vrijdag 07-06-19:
We zijn de diepvries een beetje aan het leeg eten zodat ik hem binnenkort even schoon kan maken. Ik had nog tagliatelle liggen met boemboe en daarbij had ik wat kroepoek gegeten. En ik bakte de laatste chickenwings in de koekenpan in een laagje olijfolie. Dat vonden wij lekkerder dan uit de oven.

Zaterdag 08-06-19:
Vanmorgen ben ik even naar de Slager in een dorp naast ons gereden. Daar haalde ik heerlijke smeersels voor op brood en toastjes. En natuurlijk de allerlekkerste haasbiefstuk voor mijn vader. En heeeel veel kipfilet (lees: 0 punten Weight watchers haha).

En daar kocht ik dus ook deze heerlijke kipschnitzels, deze bakte ik in olijfolie. En we hadden verse friet gekocht van familie voor het goede doel. Deze had ik in de oven gebakken, maar ze bleven helaas een beetje slapjes. Ik denk dat ik niet heel de zak op de bakplaat had moeten doen, de volgende keer leg ik er ook een paar op het rooster.

En jawel ik had sla en augurk uit eigen tuin! De augurk hebben we gewoon zo opgegeten, ik had niet zoveel zin om ze in te maken. Erg lekker hoor. En een slasausje maakte ik weer van 2 eetlepels yoghurt arla lactofree, 1 eetlepel mayonaise, scheutje citroensap, snufje zout en peper.

Zondag 09-06-19:
Vanavond maakte ik deze verrukkelijk pastasalade met bieslook en prei weer. Morgen komen vrienden bbqen hier. Dus ik besloot de salade vandaag alvast te maken, en zo had ik vanavond ook gelijk eten. Mijn mannetje bakte frikandellen in de koekenpan voor zichzelf. Die houd niet van deze salade, waar ik helemaal niks van snap want het is mijn lievelings recept!