Wok noodles met zalm in ketjap sesamsaus lactosevrij

DoorCorine DekkerMoeilijkheidBeginner

Dit recept voor wok noodles met zalm in ketjap sesamsaus is voor 2 personen.

Heb je weinig tijd om in de keuken te staan vandaag? Maak deze wok noodles met zalm met een heerlijke ketjap sesamsaus eens. Volledig lactosevrij. De noodles hoef je alleen maar even op te warmen vandaar dat dit recept zo op tafel staat. Ik ben erg gek op zalm, en dit is een ideaal hoofdgerecht dat ook nog eens snel op tafel staat. En de smaken komen zo goed tot zijn recht.

Wij proberen minimaal 1 keer vis te eten in de week omdat het zo gezond is. De visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten.

De saus die ik gebruik is van Go-tan. Je hebt ze in verschillende smaken en ze zijn allemaal lactosevrij. Bij ons staan er standaard een aantal flesjes in de koelkast. Wij vinden het ook lekker met bijvoorbeeld biefstuk of kip. Even meebakken en voila je hebt een heerlijk simpel maar wel lekker maaltje.

wok

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd20 minuten

 1 pakje wok noodles Jumbo (300 gram) of AH
 250 g zalmfilet
 3 eetl Go-Tan wok original ketjap sesam
 2 steeltjes lente-ui + 1 extra voor garnering
 1 oranje of rode paprika
 handje sesamzaadjes (zwart of wit)
 scheutje olie

1

Snij de lente-ui en paprika fijn. Hou 1 steeltjes lente-ui apart voor de garnering.

2

Doe de olie in de hapjespan en voeg de groente toe en bak deze een paar minuten.

3

Snij ondertussen de moten zalm in blokjes en bak deze ook ruim 5 minuten totdat ze gaar zijn.

4

Voeg de wok noodles toe en maak deze warm.

5

Voeg als laatste de woksaus toe en verhit deze nog 1 minuut mee.

6

Serveer dit heerlijke hoofdgerecht op mooie borden en garneer met de sesamzaadjes en de fijngesneden lente-ui.

wok

7

wok


Wok-noodles - Jumbo
Wok-noodles - AH
Go-tan woksaus ketjap sesam - AH

Ingredienten

 1 pakje wok noodles Jumbo (300 gram) of AH
 250 g zalmfilet
 3 eetl Go-Tan wok original ketjap sesam
 2 steeltjes lente-ui + 1 extra voor garnering
 1 oranje of rode paprika
 handje sesamzaadjes (zwart of wit)
 scheutje olie

Stappen

1

Snij de lente-ui en paprika fijn. Hou 1 steeltjes lente-ui apart voor de garnering.

2

Doe de olie in de hapjespan en voeg de groente toe en bak deze een paar minuten.

3

Snij ondertussen de moten zalm in blokjes en bak deze ook ruim 5 minuten totdat ze gaar zijn.

4

Voeg de wok noodles toe en maak deze warm.

5

Voeg als laatste de woksaus toe en verhit deze nog 1 minuut mee.

6

Serveer dit heerlijke hoofdgerecht op mooie borden en garneer met de sesamzaadjes en de fijngesneden lente-ui.

wok

7

wok

Wok noodles met zalm in ketjap sesamsaus lactosevrij