Eetdagboek week 23 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij zijn deze week wezen gourmetten bij mijn zwager en schoonzus wat ik altijd leuk vind want zo heb ik weer lekkere nieuwe dingen ontdekt om ook eens te maken, we aten een heerlijke romige aspergesoep met reepjes beenham en super lekkere Surinaamse eiermie met kippendrumsticks.

Maandag 01-06-20:
Vandaag was het 2e Pinksterdag! We zijn bij mijn zwager en schoonzus wezen gourmetten, wat was het een heerlijk weer. De kids konden lekker buiten spelen en wij konden lekker borrelen in de zon. Daarna hebben we heerlijk gegourmet. Ze hadden er super voor gezorgd, gehakt gerold in katenspek en vele soorten verschillend vlees. Dat was zo lekker, dat ga ik de volgende keer ook doen. We hebben er echt van gesmuld, tussendoor konden we genieten van een schijfje watermeloen en radijsjes ook weer een topidee waar ik zelf niet opgekomen was! Dat was ook weer zolang geleden, ik heb ze ook gelijk allebei op mijn boodschappenlijstje gezet. En natuurlijk was er nog veel meer lekkers. Jammie! Heerlijk gegeten dus, ik had een foto gemaakt maar die heb ik per ongeluk gewist met het opschonen van mijn telefoon want ik kan hem nergens meer vinden haha.


Dinsdag 02-06-20:
Vanavond aten we rauw gebakken aardappels met courgette en champignons gebakken met magere biefstukreepjes van de ‘The Meatlovers” gekocht bij de Jumbo. Een heerlijk maaltje kan ik je vertellen en super simpel.
eetdagboek


Woensdag 03-06-20 & Donderdag 04-06-20:
Ik maakte vanmiddag deze heerlijke smeuïge lactosevrije spinaziestamppot weer voor 2 dagen. Zo ontzettend lekker. Ik had het recept ook gedeeld op mijn social media en velen van jullie hebben het recept ook gemaakt en vonden het ook lekker. Zo leuk om te horen! De tweede dag maakte ik er simpele gehaktballen bij met de kruiden van Green gypsy maar die foto stond ook op mijn telefoon en die heb ik dus ook per ongeluk verwijderd. Ik ben van de week zo lekker aan het sukkelen. Dat heb je weleens hè? Dus jullie moeten het even alleen met deze foto doen.

Daarna had ik met een vriendin afgesproken, we zijn naar de kringloopwinkel Vicarie Neerijnen-Tuil bij haar in de buurt geweest. Wat een fijne kringloop zeg, alles staat netjes en overzichtelijk uitgestald. Zo heb ik een Senseo op de kop getikt voor een paar euro, een Tupperware magnetron schaaltje voor een prikkie en een leuk boekenplankje en heel veel speeltjes voor de papegaai, dus ik kan maar weer speeltjes knutselen voor hem. Echt leuk servies kon ik niet vinden, gaan we de volgende keer maar weer naar op zoek, want ik ga hier zeker vaker nog eens heen.

eetdagboek


Vrijdag 05-06-20:
Ik maakte deze heerlijke lactosevrije romige aspergesoep al met beenham reepjes. Zo verrukkelijk is deze, ik heb weleens geprobeerd om de asperges ook zo te eten met ei en zalm maar als ik ze dan in huis heb maak ik er toch altijd dit soepje weer van.

Je kunt echt zien dat ik er deze week niet helemaal bij was ik had een recept gekregen van een trouwe volger, zo leuk. En daarbij moest ik gehakt bij hebben maar ik per ongeluk kip uitgehaald. Hoe dom kun je zijn? Dus nu heb ik de kip maar even snel gebakken in olijfolie met alle groente die ik nog in de koelkast had liggen zoals champignons, courgette en lente-ui. Daarbij heb ik een partybrood afgebakken van de Lidl en wat schijfjes komkommer en Remia satésaus geserveerd.
eetdagboek
eetdagboek


Zaterdag 06-06-20:
Vanmorgen ben ik gelijk de kas in gegaan en daarna heb ik mezelf afgezonderd van de rest en ben ik uren aan één stuk aan de website aan het werken geweest. Wat was dat lang geleden zeg, dat moet ik echt vaker doen. Er komen binnenkort ook wat leuke dingen aan. We zijn een aantal weken aan het rommelen geweest met onze zoon. Doorkomende kiezen, en wel 4 tegelijk. En de zesde ziekte had hij er ook nog bij gelukkig gaat het steeds beter nu. Daardoor liep ik zo ontzettend achter, dus ik ben blij dat ik vandaag mooi wat heb kunnen inhalen.

Vanavond ging het recept voor köfta met rijst dan eindelijk maken ik had netjes gehakt uitgehaald. En het was echt heerlijk, en super simpel om te maken. We waren even bij mijn schoonouders langs geweest, dus het eten koken ging lekker rap. En zo keek ik ook niet goed genoeg naar het recept. Er stond dat je er balletjes van moest draaien. Maar toen ik daar achter kwam was het gehakt al rul gebakken, hihi. En zo gaat bij mij nog weleens wat mis door mijn haast, wat zeggen ze ook altijd? Haastige spoed is zelden goed? Dus wat ik over had heb ik in de vriezer gedaan, zodat we er nog eens van kunnen eten want voor de smaak maakt het niet uit maar het was niet het recept haha. En dan eten we het volgende week gewoon nog eens, want ik heb er wel alle ingrediënten nog voor in huis. Zo zie je maar dat het hier ook niet altijd allemaal vanzelf gaat.
eetdagboek


Zondag 07-06-20:
Wat een heerlijke Zondag hebben wij gehad zeg, ondanks de regen. Ik had ’s morgens het bubbelbad op 40 graden gezet, en daarna ben ik de vruchtenslof van Koopmans gaan maken. Lekker dat tie is joh en natuurlijk lactosevrij, binnenkort hoop ik hier een blogje over te schrijven. Samen met een bakje koffie en lactosevrije melkcupjes van MinusL heb ik echt even zitten genieten. Daarna heb ik ruim 2 uur gebubbeld. Echt genieten, onze zoon vond het deze keer ook leuk gelukkig!

En zo was het heel snel alweer 5 uur. Dus dat betekend dat er weer een potje eten op tafel moet komen. Ik had de kippendrumsticks vanmiddag al in de marinade gezet dus zo konden de smaken er goed in trekken. Nog even de eiermie koken en groente en kip bakken en aanschuiven maar! Heerlijk was het weer, ik heb gelijk de foto’s even aangepast. Die waren hoog nodig aan vervanging toe hihi.